Steroid Kur

Hej, jag är Juice och anser mig vara en vanlig kille i mitten av 30-talet som råkar ha ett stort intresse för steroider och vad de kan (och inte kan) göra för oss.

Jag har varit engagerad i att lära mig allt som finns att veta om steroider under större delen av mitt vuxna liv, och mitt mål är att hjälpa andra som dig att lära dig om första steroidKur .

Som nybörjare till steroidcykling är det viktigt att du är väl informerad om vad du borde och inte bör göra. Den här guiden är endast avsedd för informationssyfte och tar inte plats för professionell medicinsk rådgivning.

Introduktion till anabola androgena steroider

Som de flesta tror du mer än troligt på kraftfulla, muskelbyggande anabola steroider när du hör ordet ” steroid ”.

Men det finns många typer av steroider – i själva verket är en steroid bara en organisk förening som innehåller alla olika typer av hormoner och till och med en av de mest kända vitaminerna (vitamin D) är faktiskt en steroid.

När det gäller bodybuilding och atletisk prestanda pratar vi främst om steroider i form av anabola androgena steroider (AAS). Dessa steroider inkluderar både naturliga och syntetiska androgener som är härledda från eller baserade på testosteron.

 

15 citat från Arnold Schwarzenegger

 

 • trenbolone-acetate-2

 

Den anabola komponenten avser främjande av muskeltillväxt, medan den androgena aspekten avser den stimulerade utvecklingen av manliga attribut som testosteron ansvarar för. Nedan är några av de vanligaste AAS som du kommer att stöta på med deras anabola / androgena värden:

Förening Androgent värde Anaboliskt värde
testosteron 100 100
Sustanon 250 100 100
Dianabol 40-60 90-210
Anadrol 50 45 320
Deka-Durabolin 37 125
Proviron 30-40 100-150
masteron 25-40 62-130
Superdrol 20 400
Halotestin 850 1900
Primobolan 44-57 88
Jämvikt 50 100
Turinabol Ingen 100+
Trenbolone 500 500
Anavar 24 322-630
Winstrol 30 320
Clenbuterol * N / A N / A

* Clenbuterol är en beta-adrenerg agonist, inte en anabol-androgen steroid (AAS).

Redaktörens anmärkning: För verklig NO-BS-information om Kursteroider från någon som förklarar det baserat på erfarenhet från första handen, se till att kolla in Rakt från tunnelbanan (min rekommenderade underjordiska steroidhandbok). Allt i den här boken är en verklig upplevelse, inte teori.

Injicerbara och orala steroider

Vissa steroider finns endast i en injicerbar form, medan andra finns som en oral form. Mycket få, som Winstrol , kan injiceras eller tas oralt.

 

15 citat från Arnold Schwarzenegger

 

 • trenbolone-acetate-2

 

Förståeligt, om du är ny på att använda steroider kommer det att börja med injektioner verkar skrämmande; Du kanske till och med vill undvika det helt och välj bara de steroider som är orala. Men detta begränsar dig till ett litet antal steroider som Anavar och Dianabol .

Orala former av AA-steroider:

 • methandrostenolone (Dianabol, Danabol, Metandienone) eller Dbol
 • Oxandrolone (Anavar, Oxandrin) eller Var
 • oxymetholone (Anadrol, A-bomber, A50) eller Drol
 • metasteron (Superdrol, Methyldrostanolone) eller SD
 • Stanozolol (Winstrol) eller Winny
 • Metenolonacetat (Oral Primobolan) eller Primo
 • Halotestin (Fluoxymesteron) eller Halo
 • Turinabol (Oral Turinabol) eller Tbol
 • Mesterolone (Proviron)
 • Clenbuterol eller Clen
 • Cytomel T3 (Liothyronine Sodium) eller Triiodothyronine

Injicerbara former av AA-steroider:

 • Nandrolone Decanoate (Barn-Durabolin) eller Barn
 • Metenolon Enthate (Primobolan Depot) eller Primo
 • masteron (Drostanolone, Dromostanolone)
 • testosteron (Cypionat / Enanthate / Propionate)
 • Sustanon 250 (innehåller fyra estrar av testosteron: propionat, fenylpropionat, isokaproat och dekanoat)
 • Mänskligt tillväxthormon (HGH)
 • Trenbolone (Trenbolone Enanthate – Trenabol; Trenbolone Acetate – Finajet, Finaplix) eller Tren
 • Para (Trenbolone Hexahydrobenzylcarbonate, Hexabolan) eller Tren Hex
 • Boldenon undecylenat (Equipoise) eller EQ
 • Stanozolol (Winstrol Depot) eller Winny

En av de stora nackdelarna med orala steroider är deras toxicitet för levern. Nivån på levertoxicitet skiljer sig mellan steroider, dosering, användningstid och ditt individuella svar.

Att välja injicerbara steroider öppnar dina val för ett bredare sortiment av produkter. Orala steroider tas vanligtvis dagligen på grund av deras kortare halveringstid, medan en injektion kan vara en eller två gånger i veckan.

Vilka steroidföreningar som ska användas för min första Kur?

Kom ihåg att när det gäller steroider har nybörjare en enkel regel: KYSS , eller“Keep It Simple Stupid”. Jag tror att KISS gäller alla steroidKur. Nedan följer en kort sammanfattning av de mest populära anabola androgena steroiderna som kan (eller inte) vara lämpliga för din första steroidKur:

Testosteron (Enanthate / Cypionate / Propionate)

Det finns flera testosteronestrar inklusive enanthate , cypionat och propionat . Du behöver inte en kemiexamen för att räkna ut vilken som är det bästa alternativet för dig, men det hjälper till att veta skillnaderna mellan dem.

Testosteron Enanthate är en oerhört populär steroid och finns i dussintals varumärken. Det används för behandling av lågt testosteron och ger alla de effekter du kan förvänta dig av en testförstärkare: muskel- och styrkaökningar tillsammans med att förbättra manliga könsegenskaper.

Idrottsutövarnas användning fokuserar på dess förmåga att öka muskeltillväxten, hjälpa till att bränna fett och påskynda återhämtningen. Testosteronpropionat är idealiskt för kortare Kur eftersom det är långsam frisättning med kort halveringstid.

Det finns liten skillnad mellan Testosteron Cypionate och Enanthate, med det mest anmärkningsvärda att Cypionate har en längre halveringstid. Med sådana liknande egenskaper anses både testosteron Enanthate och Cypionate i allmänhet vara utbytbara. Alla dessa testosteronderivat kan injiceras. Om du funderar på att köra en testosteronKur, ta en titt på mitt fulla Testosteron Kurguide .

Steroid Kur

Steroid Kur

Sustanon 250 (testosteronpropionat / fenylpropionat / isokaproat / dekanoat)

Sustanon 250 är en populär syntetisk testosteron androgen-anabol steroid som ofta medicinskt används som en injektion för att behandla problemet med lågt testosteron hos män.

Det finns fyra testosteronesterföreningar i Sustanon 250 och alla dessa aktiva substanser blir testosteron en gång i kroppen när Sustanon 250 injiceras.

Eftersom testosteron är ett androgen, ger denna steroid effekter av ökad maskulinisering, men hos män kan detta resultera i håravfall på grund av överskott av DHT . Men det stimulerar också produktion av röda blodkroppar som är en kritisk aspekt av muskeltillväxt.

Kroppsbyggare använder Sustanon 250 för att få massa och muskelmassa, förbättra återhämtningen, öka uthållighet och energi och för att behålla ett ökat anabola tillstånd. Om du är intresserad av att köra en Sustanon 250-Kur, titta på min Sustanon 250 Kurguide .

Dianabol (Methandrostenolone)

Dianabol är den mest välkända av Methandrostenolon-gruppen av steroider och var den första någonsin androgen och anabola steroider som blev tillgänglig redan på 1950-talet där den användes för att öka muskelmassa och styrka – precis som den fortsätter att användas idag.

Det är mycket effektivt för att bulka och få massa under korta tidsperioder. Dianabol kan också öka nivåerna av östrogen eftersom det kan aromatisera, vilket ger några potentiella biverkningar som gynekomasti (ökad bröstvävnad) och vätskeansamling. För mer information se min fördjupning Dianabol Kurguide .

Trenbolone (Tren)

Detta är en AA-steroid som används i boskapsindustrin för att öka muskeltillväxten hos nötkreatur. Endast vissa estrar av Tren är tillgängliga med Trenbolone i sig inte tillgängligt. Vid veterinärmedicinsk användning används ester Trenbolone Acetate, medan andra Trenbolone-estrar inkluderar Enanthate och hexahydrobenzylcarbonate (Para).

Trenbolone Acetate anses vara den snabbast verkande formen som gynnas av kroppsbyggare med märkbara effekter och framsteg som kommer inom några dagar och utan vätskeansamling, jämfört med Trenbolone Enanthate som kan ta flera veckor att börja sparka in.

Trenbolone anses vara en av de mest kraftfulla steroiderna som har visat sig vara upp till fem gånger starkare och effektivare än testosteron själv. Klicka här för mitt fullständiga Trenbolon Kurguide .

Winstrol (Stanozolol)

Stanozolol är en syntetisk AA-steroid som är ett derivat av dihydrotestosteron (DHT).

Det är anmärkningsvärt för dess kraft att öka styrkan, men det är ingen slang i muskeltillväxtavdelningen heller, och en fördel är att den inte aromatiserar så det är mindre troligt att du upplever saker som vattenhållning.

Den modifierade DHT som bildades till den syntetiska Stanozolol har dess anabola egenskaper ökat – för muskel- och styrkvinst, och dess androgena egenskaper reduceras. Winstrol är det mest kända märket Stanozolol och används både oralt och som en injicerbar. Om du är intresserad av att köra en Winstrol-Kur, ta en titt på mitt kompletta Winstrol Kurguide .

Deca-Durabolin (Nandrolone Decanoate)

Nandrolon dekanoat är en av de mest använda androgena anabola steroiderna. Studier har visat att Nandrolone medför betydande muskelmassaökningar hos manliga kroppsbyggare.

Deca-Durabolin är det mest kända märket Nandrolone Decanoate och används genom intramuskulär injektion.

Deca har relativt svaga androgena effekter men mycket starka anabola effekter vilket ger det en minskad risk för biverkningar jämfört med vissa andra steroider. Om du är intresserad av en enda Deca-Durabolin-Kur, kolla in min kompletta Deca-Durabolin Kurguide .

Anadrol (Oxymetholone)

Oxymetholone används medicinskt för att behandla osteoporos, anemi och avfallssyndrom, och används också som en AA-steroid av kroppsbyggare för sin förmåga att öka muskeltillväxt och styrka genom att öka testosteronnivåerna samt förbättra återhämtningen och uthålligheten genom att minska eller försena trötthet som ett resultat av ökat rött produktion av blodkroppar får mer syre till musklerna. Dess användning som en behandling för anemi är ett bevis på dess förmåga att förbättra röda blodkroppar.

Anadrol är ett av de mest kända varumärkena för Oxymetholone och är en populär oral steroid känd för sin förmåga att leverera hårdstyrka och massvinst mycket snabbt. Anadrol har ett rykte som en av de mest kraftfulla och effektiva anabola steroiderna med utmärkta anabola effekter och svagare androgena effekter. Klicka här för att kontrollera mitt fullständiga Anadrol Kurguide .

Clenbuterol (Clen)

Clenbuterol är ett stimulansmedel som har några liknande egenskaper som anabola steroider och ursprungligen utvecklades för att behandla andningsstörningar, men har blivit populärt bland kroppsbyggare och idrottare för att minska kroppsfett och växa muskler på grund av dess liknande effekter som läkemedel som efedrin.

Det används främst som en fettförbränare och för att öka muskeldefinitionen på grund av dess potential att öka termogenesen och ämnesomsättningen. Clenbuterol används populärt under skärKur för att maximera fettförlusten. Kolla in min kompletta Clenbuterol Kurguide här .

Anavar (Oxandrolone)

Anavar är det välkända varumärket Oxandrolone och är en androgen och anabole steroider som medicinskt används för att främja viktökning efter sjukdom eller skada, liksom för andra tillstånd som osteoporos och anemi.

När det gäller bodybuilding, är Oxandrolone populärt eftersom det är mycket anabola och minimalt androgent, därför är det ofta valt av dem som inte vill använda några av de kraftigare steroiderna där ute, inklusive av kvinnor.

Anavar kräver inte injektioner och tas oralt som en tablett, vilket är en annan attraktiv fördel för de som är nyfiken på steroider. Om du är intresserad av att köra en Anavar-Kur, kolla hela mitt Anavar Kurguide .

Proviron (Mesterolone)

Mesterolone, under varumärket Proviron, går tillbaka till 1930-talet då det utvecklades av ett läkemedelsföretag. Denna anabola androgena steroider är en användbar skärande steroid för dig som vet hur man kan göra det bästa av denna unika förening.

Medan den kan användas för massvinster, används denna steroid mestadels i skärKur. Proviron härstammar från dihydrotestosteron (DHT) och används som en oral steroid.

En av nackdelarna och orsakerna till att detta inte är en steroid som används ofta är att Proviron har lägre biotillgänglighet jämfört med andra orala föreningar. Proviron har relativt svaga androgena och östrogena effekter jämfört med andra steroider, och kan faktiskt ge några milda anti-östrogena fördelar.

Det är osannolikt att Mesterolone kommer att spela en stjärnroll i någon stack, men en stor fördel som det kan ha även i en bulking stack är att öka mängden fria och tillgängliga hormoner från andra steroider i stacken eftersom denna förening binds starkt till SHGB vilket kan öka cirkulerande gratis testosteron.

Proviron är användbart för att klippa eftersom det inte bara kan hjälpa till att härda musklerna utan kan också förbättra samma effekt från de andra steroiderna i din stack. Det uppmuntrar också fettförbränning tack vare dess androgenreceptorbindning.

Att vara ganska anti-östrogen, avskräcker Proviron vattenretention. Denna steroid har låga biverkningsrisker, med vissa androgena effekter som det viktigaste problemet inklusive de vanliga syndarna som akne och håravfall hos vissa individer. Den mest allvarliga potentiella biverkningen av Proviron avser kolesterol och de med högt kolesterol rekommenderas att undvika denna steroid. För mer information, se min fördjupning Proviron Kurguide .

Masteron (Drostanolone)

Masteron utvecklades ursprungligen som ett bröstcancerläkemedel. Kroppsbyggare använder föreningen Drostanolone som en kraftfull skärande steroid, särskilt de personer som deltar i tävlingar där det är mycket populärt i förberedelseKur. Detta är en annan steroid från DHT, men till skillnad från Proviron kan Masteron injiceras.

Det finns två estrar tillgängliga, varvid propionat är vanligare och mer tillgängligt än enanthat. Som du kan förvänta dig av ett bröstcancerläkemedel har Masteron några värdefulla anti-östrogena egenskaper så östrogenrelaterade biverkningar är inte ett problem med denna steroid. Utan att oroa sig för vattenhållning, gör Masteron en utmärkt skärande steroid med förmågan att härda kroppen.

Även om det inte anses vara en bulking eller muskelvinster steroid, kan Masteron förbättra styrkan exceptionellt bra vilket gör detta till en populär steroid bland idrottare som vill ha både prestandaförbättring och fett skärande fördelar utan att bygga massa. Masteron är en steroid tillverkad för människor som redan har gjort betydande arbete med att bli mager och tonade, med denna sammansättning som hjälper till i de sista stadierna innan tävlingen där maximal hårdhet och detaljerad fettförlust krävs.

Androgena biverkningar som håravfall och akne är fortfarande möjliga med Masteron, men anses vara milda jämfört med andra steroider. Masteron kan också användas av kvinnor när man noggrant uppmärksammar dosering för att undvika virilisering. Nackdelen med Masteron hänför sig också till kolesterol och hur denna steroid minskar HDL och ökar LDL, vilket innebär att dina kolesterolnivåer måste övervakas och upprätthållas så bra som möjligt genom diet och konditionsträning. För mer information, se min fördjupning Masteron Kurguide .

Halotestin (Fluoxymesteron)

Halotestin är en unik testosteron-härledd steroid genom att den är extremt kraftfull med en skyhög anabolisk klassificering, har haft många medicinska användningar från muskelavfall till bröstcancer, men används inte huvudsakligen av kroppsbyggare eller idrottare för bulking eller skärning. Det är mest uppskattat för sin förmåga att ge otrolig styrka ökar mestadels genom sin aktivitet på röda blodkroppar.

Trots Fluoxymesterons anabola kraft är det inte känt att det är effektivt hos människor och som ett resultat får vi inte muskelbyggnadseffekten från denna steroid som du annars kan förvänta dig av en så potent förening. Vad det kan göra är dock att öka fettförlusten och öka prestandan kraftigt.

Trots de potentiellt mycket kraftfulla fördelarna är Halotestin inte en mycket steroid som används mycket och detta beror främst på dess ganska omfattande biverkningar. Aggression är en riktig fråga med denna steroid, så för de män som har en tendens till en kort säkring är detta en steroid att helt undvika. Andra män kan kanske kanalisera den ökade aggressionen och energin till träningspass men detta är en allvarlig biverkning som måste beaktas.

För människor som har ett specifikt behov av de specialiserade fördelarna som Halotestin kan ge, är det en steroid som anses vara potent för kortvarig användning där du har ett specifikt mål i slutet, vilket gör det användbart mestadels av styrketraktare och kraftlyftare. Det finns inga östrogena biverkningar med Halotestin men starka androgena effekter är möjliga hos män och den steroida androgena karaktären hos denna steroid gör den olämplig för användning av kvinnor. För mer information, läs min fördjupning Halotestin Kurguide .

Primobolan (metenolon)

Metenolon är en DHT-härledd steroid som finns i både orala och injicerbara former, med den injicerbara känd som Primobolan Depot. Den injicerbara versionen betraktas som mycket kraftigare än den orala formen och är som sådan mer populär bland kroppsbyggare och prestationsidrottare.

De mest gynnsamma effekterna av Primobolan inkluderar dess förmåga att öka kväveretentionen och hålla kroppen i ett anabolt tillstånd, men trots detta anses det inte som en massbyggande steroid. Primobolan är som mest värdefull när den används i en skärKur med förbättrad kvävehållning som hjälper till att bibehålla muskler och potentialen för utmärkt fettförlust genom lipolysprocessen.

Ett av de många medicinska tillstånd som denna steroid användes för att behandla var AIDS på grund av Primobolan-positiv effekt på immunsystemet, vilket gör detta till ett unikt drag för denna steroid.

Styrkaförbättring är en annan effekt av Primobolan, vilket gör denna steroid användbar för idrottare utanför bodybuilding sfären. Detta kan översätta till ökad hastighet och kraft, såväl som uthållighet och muskelåterhämtning. Manliga idrottare kan dra nytta av dessa positiva effekter utan att oroa sig för att få överflödigt muskler som kanske inte önskas fysiskt eller estetiskt.

Primobolan är en av få steroider som det är mycket användbar av kvinnor i antingen oral eller injicerbar form. Medan det inte är troligt att män kommer att se märkbara massvinst med denna steroid, kommer kvinnor att vara mer känsliga för de anabola effekterna och kan se vissa viktökningar.

Det finns inga östrogena biverkningar med Methenolone vilket gör det till en bra skärande steroid utan vattenretention. Men starka androgena biverkningar är möjliga, och kvinnor rekommenderas att behålla en låg dos och kort användningstid av denna steroid. Klicka här för mitt fullständiga Primobolan Kurguide .

Utrustning (Boldenone)

Detta är en veterinärsteroid som används på försvagade hästar för att öka aptiten och förbättra kropps- och muskeltillstånd. Det är en injicerbar steroid som är långverkande, har utmärkta anabola egenskaper och låg androgen aktivitet.

För den mänskliga kroppsbyggaren är detta en steroid som ger stora fördelar inom områdena styrka och mager massa, även om massvinsten kan vara långsam och inte i nivå med kraftigare bulkingsteroider. De som vill ha måttliga massvinster snarare än extrema kommer att njuta av Equipoise för detta ändamål.

Vissa användare av Equipoise rapporterar en ökad aptit medan andra inte upplever någon aptitändring, vilket indikerar att effekten är mycket individualistisk. Equipoise utmärker sig vid skärning och är utmärkt att hjälpa till att bibehålla mager muskel och ger en generell förbättring av kroppskonditionering. Styrkförbättringar är ett område som Equipoise ger stor fördel, liksom muskeluthållighet och återhämtning.

Även om dessa är mycket användbara för idrottare, är nackdelen med Equipoise dess långa upptäckningstid på fem månader. Biverkningar att förvänta sig med denna steroid inkluderar testosteronsuppression, mild negativ påverkan på kolesterol och relativt låg risk för androgena effekter hos män som håravfall och akne.

Equipoise har en låg östrogenaktivitet, så dessa biverkningar bör vara lätta att kontrollera, men kan inkludera vattenretention och gynekomasti, särskilt när steroiden används i högre doser. Utrustning kan användas av kvinnor i låga doser med låg risk för viriliseringseffekter. Kolla in min kompletta UtrustningsKurguide .

Turinabol (4-klorodehydrometyltestosteron)

Denna steroid liknar sin struktur som Dianabol eftersom den är en kemisk kombination av Dianabol och Clostebol. Det är mer mild i dess effekter än Dianabol. Också känd som Oral Turinabol, denna steroid har en låg androgen klassificering och aromatiserar inte.

Detta är en steroid som inte värderas högt av kroppsbyggare, men mer av prestanda idrottare tack vare Turinabols förmåga att förbättra muskelns uthållighet, styrka och återhämtning. Påtagliga vinster i hastighet och kraft kan förväntas med denna steroid, vilket gör det önskvärt för idrottsidrottare, varför denna steroid är beryktad för dess tidigare användning av osttyske olympiska idrottare på 1970- och 1980-talet.

Turinabol ger sina prestandaförbättrande effekter genom att öka antalet röda blodkroppar som får mer syre och näringsämnen till musklerna; ytterligare öka deras uthållighet och kraft. Ökande proteinsyntes och kväveretention resulterar i ökad anabolisk aktivitet så att mager muskel bibehålls.

Biverkningar av Turinabol inkluderar en hög risk för negativ påverkan på kolesterol och undertryckning av naturlig testosteronproduktion. Androgena är osannolika men möjliga och kan inkludera akne och skallighet. Vattenretention och andra östrogena biverkningar är inte ett problem med denna steroid, vilket gör det användbart som en del av en skärKur. Kolla in min kompletta Turinabol Kurguide .

Steroid-halvliv? Vad är en halveringstid?

Eliminationshalveringstiden för något läkemedel eller ämne, inklusive steroider, är ett mått på hur lång tid det tar innan en 50% reduktion av steroidkoncentrationen förblir i blodet eller kroppen. Att känna till halvan av en steroid du tar gör det enkelt att planera dina Kur, veta vilka steroider du ska använda och hur länge du ska använda dem för.

Det ger dig också möjlighet att veta vad som händer i kroppen om du står inför substansprovning. Halveringstiden för en steroid förblir densamma oavsett din dos eller hur länge du har använt den. Följande är en lista över de mest populära anabola steroiderna och deras halveringstid:

Förening Aktiv halveringstid Detektionstid
Anadrol 8 till 9 timmar 8 veckor
Sustanon 250 15-18 dagar 3 månader
Deka-Durabolin 15 dagar 18 månader
Dianabol 4,5 till 6 timmar 6 veckor
Anavar 9 timmar 3 veckor
Winstrol 9 timmar 3 veckor
Winstrol Depot 1 dag 9 veckor
Testosteron Cypionate 12 dagar 3 månader
Testosteron Enanthate 10,5 dagar 3 månader
Testosteronpropionat 3-4,5 dagar 2 veckor
Testosteronsuspension 1 dag 1-2 dagar
Trenbolonacetat 3 dagar 5 månader
Trenbolone Enanthate 8 dagar 5 månader
Clenbuterol 1,5 dagar 4-6 dagar
Proviron 12 timmar 5-6 veckor
masteron 3-4 dagar 3 veckor
Superdrol 6 till 8 timmar 8-10 veckor
Halotestin 9,5 timmar 2 månader
Primobolan Oral 2-3 dagar 4-5 veckor
Primobolan Depot 10,5 dagar 5 veckor
Jämvikt 14 dagar 4-5 månader
Turinabol 16 timmar 11-12 månader
Arimidex * 2-3 dagar 2 veckor
Clomid * 5-7 dagar 2 månader
letrozol * 2-4 dagar 2 veckor
Nolvadex * 7-14 dagar 2 månader

Notera: Clomid (Clomiphene Citrate), Nolvadex (Tamoxifen), Arimidex (Anastrozole) och Letrozole (Femara) är hjälpmedel som vanligtvis används under en efter Kurterapi (PCT) .

Halveringstid kan variera avsevärt mellan olika steroidtyper. Exempelvis har Deca-Durabolin en lång halveringstid på 15 dagar, medan Winstrol har en mycket kort halveringstid på bara 9 timmar. Det tar längre tid att ta bort steroider med längre halveringstid jämfört med dem med kortare halveringstid.

Cykel-, staplings- och pyramideringssteroider

Dessa är tre av användningsmetoderna eller mönstren som kan tillämpas vid steroidanvändning. Det du väljer beror på vilka mål du har, med kroppsbyggare och idrottare som kräver olika metoder för att uppnå maximal effekt.

Cykelsteroider

Cykling används av människor som vet exakt vad de vill uppnå och när, liksom när de vill vara steroidfria när det gäller testning.

Cykling är i huvudsak en on-off strategi och en av de stora anledningarna till att det görs är att undvika de minskande effekterna av steroider efter att de kontinuerligt har tagits i cirka två månader, där muskelvinsten kan börja sakta. Cykling kräver en plan eftersom du kommer att bestämma hur länge du vill ta steroiden för, och hur lång tid mellan pausen kommer att vara när du slutar använda den.

En Kur kan sträcka sig överallt från några veckor upp till flera månaders användning, följt av en tidsperiod med antingen ingen steroidanvändning alls, eller med en lägre dos. Din Kurlängd beror på din erfarenhet av steroider, vilken steroid du tar och vilka mål du försöker uppnå.

Stapling av steroider

Bulking, skärning, styrka och prestanda är de stora orsakerna till att någon använder anabola steroider.

Du kanske har ett eller flera av dessa mål, men i slutändan vad du vill uppnå med dina steroidKur kommer att avgöra vad du tar och hur du tar dem. Bulking och skärning medan muskelmassan bibehålls är två områden jag fokuserar på nedan med dessa steroide-exempel.

Som du kan förvänta dig kommer ytterligare fördelar som ökad styrka, uthållighet och prestanda att komma med användningen av dessa föreningar, vilket i slutändan är det som hjälper dig att bryta igenom alla dina platåer och tidigare rekord på gymmet när du är på Kur.

Mer erfarna steroidanvändare kan försöka stapla och som ni antar innebär detta att man använder mer än en typ av steroid åt gången. Att kombinera två eller flera steroider som var och en har olika åtgärder eller effekter på kroppen är ett sätt att försöka uppnå ett mycket kraftfullare resultat.

En av de viktigaste steroidstaplingsstrategierna är att stapla en kortverkande och långverkande steroid, eller att kombinera orala och injicerbara steroider i en bunt. Stapling av steroider kommer med större potentiella resultat men också med ökade risker, och dessa måste också beaktas.

Pyramiderande steroider

Precis som formen på en pyramid är denna metod centrerad på att börja med en låg dos och gradvis öka din steroiddos så att din toppdos är i mitten av Kur. Detta är toppen av pyramiden, varefter du gradvis börjar minska doseringen tills du kommer tillbaka till noll.

Till skillnad från att cykla där du plötsligt kan sluta använda steroider helt i slutet av en Kur, gjorde pyramidering att du långsamt kunde avta. En av de främsta anledningarna till att användare väljer pyramidmetoden är att hjälpa till att anpassa sig till högre doser medan de försöker undvika överbelastning av kroppens naturliga hormonsystem och ge den tid att justera när doseringen sänks i den andra delen av pyramiden.

Cykellängd

Hur länge ska du köra dina steroidKur för? Detta beror på flera faktorer men de viktigaste kommer att vara vilken steroidförening (eller förening) du vill använda, och vilka övergripande mål är (plus om du förväntar dig att möta någon form av läkemedelsprovning i något skede) .

Korta Kur (2-4 veckor)

Varar bara två eller tre veckor, kan en kort Kur vara användbar i två extrema ändar – antingen för att få mycket snabba vinster genom att väsentligen spränga kroppen med mycket höga doser (rekommenderas inte för någon nybörjare), eller om du är nöjd med en stabil men långsammare vinster utan att överbelasta kroppen med ämnen.

Fördelen med det sistnämnda är, när du är klar med 3 eller 4 veckor utanför Kur, en kort och stadig Kur minskar hälsan och biverkningsriskerna till lägsta möjliga nivå.

Medium Kur (6-8 veckor)

En Kur på 6 till 8 veckor är användbar för att öka smal massa eller minska under en måttlig tidsperiod där du lägger dig på allvarligt kost- och gymnastiksarbete, samtidigt som du låter springa runt 3 Kur per år med tillräcklig tid under en Kurperiod utan risk av minskande vinster som kan hända om du cyklar förlänger för länge.

Den här tidsramen minskar också biverkningar, även om det beror mycket på vilka föreningar du använder. MedelKur begränsar dig till att göra de vinster du vill ha under dessa veckor så att du kommer att vara ganska begränsad till snabbare verkande föreningar. Testosteronpropionatinjektioner är ofta den ester som valts för en medellång Kur

StandardKur (10-12 veckor)

Varar från 10 till 12 veckor passar standardKurlängder för nya steroidanvändare såväl som för dem med mer erfarenhet, med fördelar för både bulking och skärning beroende på dina mål och vilka steroidföreningar du använder.

Denna tidsperiod anses vara optimal eftersom den gör att du kan vinna vinster så länge som möjligt, tills du kommer till den punkt där muskeln börjar minska och platån och potentiellt sluta helt. Detta eliminerar allt slöseri med tid (och steroider) om din kropp inte kommer att göra några vinster – istället låter du gå av Kur och rensa ditt system i förberedelserna för nästa Kur.

Långa Kur (3-9 månader)

Detta rekommenderas endast för länge, mycket erfarna eller äldre användare som inte oroar sig för naturliga testosteronnivåer. Vissa tror att mycket långa Kur som sträcker sig från 3 till 9 månader kan ge permanenta vinster.

Testosteron-enanthat eller cypionat är de föreningar som oftast används i en lång Kur. Som förväntat gör den ökade risken för allvarliga biverkningar av dessa extra långa steroidKur det till en strategi som inte bör tas lätt.

NybörjarsteroidKur

Vilka steroidföreningar ska jag använda för min nybörjarsKur?

Att välja en kortare steroid för halveringstid som din första gör det lättare att komma över eventuella initiala biverkningar när steroiden elimineras från ditt system förr. Att hitta en balans mellan effektiva resultat och milda biverkningar är viktigt för en nybörjare. Det innebär att hålla doseringen måttlig och noggrant överväga vilka föreningar som ska användas först.

Den största faktorn du antagligen tänker på är ”Går jag muntlig eller injicerbar?”.

Oraler är utan tvekan mycket mindre skrämmande än att injicera för första gången, men det begränsar avsevärt de föreningar du kommer att kunna använda, plus hur länge du kommer att kunna använda det. Medan oraler är lättare att ta, kommer de med giftiga biverkningar på levern så.

Oavsett vilken form du väljer att använda för din nybörjarsKur, är ditt nästa steg att ta reda på vilka steroidföreningar du ska starta saker med.

Exempel på nybörjare (idéer)

Testosteron Enanthate endast Kur

Testosteron Enanthate endast Kur hjälper till att hålla dina testosteronnivåer upp om du ska använda andra steroider i din Kur som kan undertrycka testnivåerna. Målet med att använda Test enanthate är att behålla dina testosteronnivåer på den högsta möjliga nivån under din Kur, så doseringen över hela Kur kan variera men som nybörjare kommer du att titta på att använda upp till 500 mg varje vecka. Denna förening ökar produktionen av röda blodkroppar och ger märkbara vinster i muskelmassa och uthållighet.

Dianabol bara Kur

Enbart Dianabol-Kur är ett vanligt nybörjarval eftersom det är en oral sammansättning, så det är enkelt att ta och hjälper dig att undvika injicering. Du kommer bara att göra en 6 veckors Kur på Dianabol för att undvika levertoxicitet. Du måste också se upp för androgena biverkningar och överväga att ta aromatashämmare tillsammans med det för att minska östrogen och minimera dessa biverkningar. En stor fördel för Dbol som ett nybörjarKurval är dess mycket korta halveringstid, så om du ändrar dig kommer det inte att ta lång tid att lämna ditt system.

Nandrolon bara Kur

En Kur av Nandrolone för ditt första nybörjare försök sätter dig i en klass av steroider som är mycket populära men kräver intramuskulära injektioner. Som nybörjarKur vill du börja med en halv dos två gånger i veckan och sedan höja dosen till hela nivån på 200 mg som en veckinjektion.

Nybörjare måste komma ihåg att steroider inte kommer att bygga muskler eller ge dig massiv styrka på egen hand: dina resultat kommer att komma ner till ditt engagemang i gymmet, din diet och hur hårt du är villig att träna för att få det absoluta maximumet resultat din kropp kan med steroider.

Biverkningar från din första steroidKur

Det är verkligen viktigt att uppmärksamma hur du svarar på effekterna av steroider efter att du börjat ta dem.

Du kommer snart att märka vilka, om några, särskilda biverkningar kommer att börja orsaka problem för dig, och det kommer inte nödvändigtvis att vara samma effekt som du har hört talas om någon annan som upplever med samma steroid: varje person är annorlunda .

Det är de androgena biverkningarna från vissa steroider som du antagligen har hört talas om ofta: fet hud, akne, ilska. Inte alla kommer att uppleva dessa biverkningar, med vissa killar som är mer benägna för dem.

Om du aldrig har haft akne i ditt liv är det mindre troligt att du får den efter att ha använt steroider jämfört med någon som hade massiva utbrott i tonåren. Detsamma gäller med skallighet och om det finns en genetisk predisposition för det i din familjhistoria.

Avancerad steroidKur

Avancerade Kur ska bara beaktas om du har gjort mindre kraftfulla Kur under en tid och har fått ett bekvämt grepp om vilken effekt vissa steroider har på din kropp, och har fått förtroendet för att du är redo att flytta upp till en mer avancerad användare av steroidföreningar.

En mer avancerad steroidKur kan bestå av flera steroidföreningar; i huvudsak en bunt som används i ett Kurschema. Ett vanligt exempel på detta kan vara att kombinera Testosteron (cypionat eller enanthat), Deca, Dianabol och Anavar.

Tänk på den här avancerade bulkingKur:

En 16 veckors Kur bestående av 1000 mg testosteron varje vecka, 600 mg Deca varje vecka, 70 mg Dianabol per dag under de första 5 veckorna, som sedan stoppas och ersätts med Anavar från vecka 5 till 16 vid 100 mg dagligen. Precis som med alla Kur är efterbehandlingstiden kritisk.

Vanliga biverkningar av steroidanvändning

Det är ingen som förnekar att användning av någon steroid kommer att sätta dig risk för vissa biverkningar. Du kan minska risken för oönskade biverkningar genom att använda steroider i lägre doser, men det finns inget sätt att helt eliminera både de milda och potentiellt farliga riskerna vid användning av anabola steroider. Några av vanliga biverkningar människor upplever inkluderar:

Vätskeretention

På grund av de snabba ökningarna i muskelökning som anabola steroider produkt kan mjuk eller uppblåst muskel uppstå på grund av vätskeansamling. Vattenhållning kan också göra att ansiktet ser uppblåst.

Akne och fet hud

Om du var benägen att få akne innan du börjar steroider, är det mer troligt att du upplever detta som en biverkning utöver akne-relaterade tillstånd som fet hud samt märkbart mer fet hår. Akne kan bli svår för vissa människor. Hudens oljekörtlar är mer mottagliga för infektion och inflammation på grund av steroidens effekter på talgkörtlarna.

Humörsvängningar, irritabilitet och ilska

Tung användning av anabola steroider är känt för att öka risken för negativa känslomässiga och beteendeförändringar som aggressivitet och humörsvängningar. Detta har kopplats till begreppet ” rida raseri ”Och kan i svåra fall ha en katastrofal effekt på personliga relationer, anställning och andra aspekter av livet.

Sovsvårighet

Forskning har funnit att många som använder anabola androgena steroider rapporterar om en sömnstörning, och en sömnstudie visade att steroidanvändare är benägna att minska sömneffektiviteten och förändra normala sömnmönster.

För tidig skaldhet

Att använda androgena steroider kan inducera manliga mönster skallighet hos unga killar som är disponerade för det – så om din pappa har en avtagande hårlinje så har du en högre risk för denna biverkning oavsett hur ung du är.

gynekomasti

Annars känd som den fruktade mannen bröst eller helt enkelt som gyno, är detta en utvidgning av bröstvävnaden hos män. En metod att minska eller eliminera risken för gyno vid användning av steroider är att använda anti-aromatas och anti-östrogen substanser. När gynecomastia har utvecklats kan du inte vända effekterna utom med operation, så det är viktigt att du kommer ovanpå några tecken på bröstförstoring så snart du märker det, inklusive känslighet och klåda i området som vanligtvis är det första märkbara tecken.

Testikulär atrofi

Ingen kille vill ha krympt testiklar, men detta är en verklig biverkningsrisk med vissa anabola steroider på grund av det enorma uppsvinget av syntetiskt testosteron som du får, vilket säger till kroppen att det inte behöver fortsätta att producera testosteron på det naturliga sättet – via testiklar. Så de börjar krympa. Det är inte bara storleken som minskar men med spermierantalet också minskar vilket ger minskad fertilitet. Detta är en av de mest fruktade för alla biverkningar från steroidanvändning.

De mest allvarliga biverkningarna som tunga och långvariga användare av steroider löper risk för kan sträcka sig till leverskada, njurcancer, stroke och hjärtattack.

Förening Bieffekter vinster *
testosteron Ödem, akne, håravfall, gyno Måttlig hög
Sustanon 250 Akne, lever, illamående, gyno Måttlig hög
Dianabol Håravfall, ödem, gyno, lever Måttlig
Anadrol 50 Lever, ödem, gynekomasti Måttlig hög
Deka-Durabolin Lite ödem Måttlig hög
Trenbolone Fet hud, akne, håravfall Måttlig hög
Anavar Leverskada Låg måttlig
Winstrol Leverskada Måttlig
Clenbuterol Sömnlöshet, huvudvärk, illamående Måttlig
Halotestin Leverskada Låg måttlig
Primobolan Depot Testikulär atrofi Låg måttlig

Notera: Vinst”Definierar hur mycket muskelmassa du kommer att lägga på.

Om du är en hane i slutet av tonåren och början av 20-talet som fortfarande utvecklas fysiskt har du en högre risk för negativa biverkningar som akne och ärrbildning, bedövad tillväxt, stretchmärken och åldrad hud.

Att stoppa användningen av en steroidKur eller avsluta steroider helt och hållet kan leda till depression, trötthet, viktminskning och förlust av styrka medan din kropp tar flera månader att bygga testosteronnivåer tillbaka till där de naturligt borde vara.

PCT (efter Kurterapi) efter din första Kur

Nybörjare kan komma att bortse från behovet av PCT efter en steroidKur, men efter Kurterapi är lika viktigt som själva Kur. Steroider orsakar förödelse med kroppens naturliga processer, inklusive testosteron och annan hormonproduktion, så när du väl har gått ur en Kur måste du uppmuntra din kropp att börja producera hormoner naturligt igen, utan att förlita sig på konstgjorda steroider.

PCT är viktigt både för att förhindra steroidbiverkningar såväl som för att upprätthålla de muskelvinster du har gjort under din Kur. Men när ska du starta ditt PCT-protokoll efter att du har avslutat din Kur? Här är en snabb referens tabell:

Förening När ska jag börja efter den sista antagningen PCT: s varaktighet
Testosteron Enanthate 2 veckor 3-4 veckor
Testosteron Cypionate 2 veckor 3-4 veckor
Testosteronpropionat 3 dagar 3 veckor
Testosteronsuspension 6-8 timmar 3 veckor
Sustanon 250 3 veckor 3-4 veckor
Winstrol 12 timmar 2-3 veckor
Dianabol 6-8 timmar 3 veckor
Trenbolonacetat 3 dagar 4 veckor
Deka-Durabolin 3 veckor 4 veckor
Superdrol 6-8 timmar 3 veckor
Anavar 8-10 timmar 2-3 veckor
Anadrol 8-9 timmar 2-3 veckor
Primobolan Depot 2 veckor 3 veckor
Jämvikt 17-21 dagar 3 veckor

PCT varar vanligtvis mellan 3 till 6 veckor eller lite längre. Detta är några av de vanligaste PCT-läkemedlen som folk använder för sin efter-Kurterapi:

 • Clomid PCT : 50 mg / dag i 3 veckor (eller 100 mg / dag första 10 dagarna, sedan 50 mg / dag i ytterligare 10 dagar)
 • Nolvadex PCT : 40 mg / dag vecka 1-2 och 20 mg / dag vecka 3-4

Att göra PCT till en kritisk del av varje steroidKur är en vana du kommer att behöva komma in från och med din första Kur som nybörjare. Dessa och andra PCT-läkemedel har sina egna potentiella biverkningar så gör alltid din forskning innan du bestämmer vilka du ska använda. Kolla in min fullständiga PCT Kurguide för att fullt ut förstå vad som krävs för en produktiv efter Kurterapi.

Vanliga frågor och svar relaterade till steroidKur

När du är ny med steroider har du troligtvis många frågor. Nedan följer några av de vanligaste frågorna som jag ser ställs av människor som överväger att använda steroider för första gången.

Vad är anabola androgena steroider (AAS)?

Dessa är steroider som är syntetiska derivat av testosteron som ger liknande effekter som det manliga hormonet. Eftersom testosteron är så kritiskt i processen att bygga muskler och styrka, tar AAS-ämnen avsevärt din förmåga att få muskelmassa, bränna fett och återhämta sig snabbare. Den androgena sidan av några av dessa steroider kan resultera i maskulinerande biverkningar, varför avancerade användare syftar till att använda steroidtyper som har kraftigare anabola effekter och minskade androgena effekter.

Är det säkert att injicera steroider? Gör det ont?

Att upprätthålla hygien och säkerhetsrutiner för sunt förnuft garanterar att du inte riskerar din hälsa med någon form av infektioner när du använder steroidinjektioner. När det gäller den bästa platsen för dina injektioner – som nybörjare rekommenderas det ofta att börja vid en av de största musklerna – skinkans område. Det övre högra eller vänstra området är gluteus maximus-muskeln och kommer att vara den minst smärtsamma platsen. För att undvika smärta och irritation, rotera injektionsställena varje gång och inte injicera i samma muskel utan att låta den återhämta sig.

Hur injicerar man steroider?

Steroider injiceras intramuskulärt – direkt in i muskeln – och inte intravenöst. Att lära sig att injicera steroider korrekt och säkert är avgörande om du ska få förtroende för att använda denna form av androgen och anabole steroider.

Som att göra någonting för första gången kommer det att ta lite tid att injicera steroider att bli van vid. Men du kan avsevärt minska dina risker för att något går fel bara genom att följa några grundläggande säkerhets- och sunt förnuftprocedurer genom att ta dig tid de första gångerna. Det kommer inte att ta lång tid tills du känner dig säker med att injicera.

Hygien är kritisk: tvätta händerna, använd bara nya och sterila nålar och rengör injektionsstället med ett antibakteriellt rengöringsmedel både före och efter injektion. Och det säger sig själv – dela inte nålar.

Steroider injiceras direkt i din muskel. Att välja den bästa muskeln eller den du är mest bekväm med är något du vill tänka på eftersom det finns fördelar och nackdelar med att välja olika muskler.

Glutterna är stora muskler med mindre nerver och är ett populärt nybörjeval, trots att du måste vrida för att komma i position – efter några gånger blir det lättare. Andra muskelinjektionsplatser inkluderar låret som är lättillgängligt, plus deltoiderna, triceps och biceps. Injektionsplatserna ska roteras så att varje plats kan återhämta sig.

Du kanske känner dig anspänd vid dina första injektionsförsök, men det är viktigt att förbli lugn och låta muskelen slappna av. När du har tagit upp din uppmätta dos i sprutan, placera den på injektionsstället.

Du vill vara säker på att du inte har slagit en blodåra och det bästa sättet att göra det är att dra tillbaka på kolven för att se om något blod extraheras. I så fall kan du prova en annan plats (använd en ny nål om du vill). När du är nöjd med platsen trycker du ner sprutkolven i jämn takt: inte för snabbt.

När du har tagit bort nålen kan du byta platsen i en minut och se till att den hålls ren. Ju bättre din injektionsteknik blir, desto mindre risk för ömhet kommer du att uppleva. För mer information, läs min fördjupning steroidinjektioner guide .

Vilken ålder ska jag börja använda steroider?

Många tycker att det är slöseri att börja använda steroider med användning under 30 år, och särskilt under 25 år, eftersom naturliga testosteronnivåer är så höga under denna tid att du borde få ut det mesta av det. Äldre killar som ser en naturlig minskning av testosteron när de åldras kommer ofta att vända sig till steroider för att bibehålla de positiva fördelarna med testosteron – inklusive att få muskler, men de flesta noterar också ett betydande uppsving i hela mental och fysisk välbefinnande så länge som steroiderna missbrukas inte.

Hur ska min diet och utbildning vara när jag är på en steroidKur?

Gott om protein är ett måste på en Kur eftersom steroider ökar proteinsyntesen som i sin tur är det som bygger muskler. Du vill behålla ditt bränsle och aldrig låta musklerna tappas. Ju bättre du äter under Kur, desto bättre blir resultaten.

Detsamma gäller för din träning: när du är på Kur är kroppen redo att skjutas upp till maximal gräns. Dina vinster kommer att komma på tjockt och snabbt, men bara de som är hängivna att lyfta de tyngsta vikterna och pressa igenom de tuffaste reparna tills absolut muskelutmattning kommer att skörda de maximala fördelarna som kan fås med steroider.

Vad är en ester?

Ester är en kemiterm som avser modifiering av föreningar. Detta ger oss olika former av liknande steroider: till exempel finns det flera typer av testosteronestrar som har mycket lik kemisk struktur, men med små skillnader som är tillräckliga för att ge varje ester en annan effekt på kroppen. Det finns dussintals testosteronestrar men endast ett fåtal används vanligtvis av AAS-användare.

Ska jag ta anti-östrogenläkemedel med steroider?

Vissa steroider kan öka det kvinnliga hormonet östrogen genom att åstadkomma en obalans i hormoner som leder till att aromataszymet omvandlar för mycket testosteron till östrogen och orsakar störande biverkningar. Av detta skäl kommer användare av steroider som är kända för att ha dessa effekter att använda anti-östrogenläkemedel som kallas aromatashämmare . Många av dessa är cancerläkemedel gjorda för kvinnor och är inte alltid enkla att få tag på.

Vad är gyno?

Förkortning för gynekomasti – brösttillväxt för män som är en vanlig biverkning av steroidanvändning. Om för mycket östrogenomvandling sker, sker gyno och det är inte reversibelt förutom med kirurgi som fettsugning. Denna svullnad i bröstvävnaden är en av de mest synliga och pinsamma potentiella biverkningarna av steroidanvändning och utan tvekan en som killar till stor längd för att försöka förhindra. Anadrol och Dianabol är två av de steroider som är kända för att ha en högre risk för gynoutveckling.

Kommer steroider att ge mig akne eller göra mig skallig?

Manlig skaldhet och hudtillstånd av akne är verkligen två möjliga biverkningar av anabola steroider. Av de två betraktas akne som den vanligaste biverkningen, varvid skallighet är högre risk om dina manliga förfäder överlämnade skallighet gener.

Akne kommer på grund av ökad aktivitet hos de oljeproducerande talgkörtlarna tack vare androgeneffekterna av vissa steroider. En studie hittades att över 40% av anabola och androgena steroidanvändare upplevde akne, särskilt i ansiktet och ryggen. Den goda nyheten är att akne kan försvinna när du har stoppat steroiden, men skaldhet är mer permanent.

Kommer steroider att påverka min sexlyst?

En ökning av libido är vanligt vid användning av AAS-föreningar. Många killar märker att det är en minskning av deras sexdrift efter att ha stoppat steroider. Detta beror på att kroppens naturliga testosteronproduktion har minskat avsevärt eller slutat helt, vilket är anledningen till efterbehandlingsterapi är så viktigt när du har gått ur en steroidKur eftersom du strävar efter att få dina naturliga hormonnivåer tillbaka till det normala. För mer information se min guide för erektil dysfunktionsbehandling .

Hur snabbt fungerar anabola steroider?

Varje steroid är annorlunda när det gäller hur snabbt du kan börja se resultat, och din tränings- och dietregim kommer att spela en viktig roll i hur stort du ska bli och hur snabbt du kommer dit. Injicerbara steroider fungerar naturligtvis mycket snabbare än orala som Dianabol. För de flesta steroider tittar du på några veckor, varför du måste hålla dig till en rekommenderad Kurlängd enligt vilken AAS du ska använda.

Vad händer när du slutar ta steroider?

Även om anabola steroider inte är läkemedel som medför fysiskt beroende, kan användare uppleva humörsvängningar, ångest, depression och andra negativa effekter när de stoppar steroidanvändningen på grund av en plötslig hormonell obalans och låg testosteron. Det tar längre tid att dra sig ur steroider med längre halveringstid. Det är därför det är viktigt att arbeta med att återställa den naturliga hormonbalansen efter användning av AAS-föreningar.

Steroid Kur Referenser

 1. https://books.google.com.tr/books?id=0vXTBwAAQBAJ&redir_esc=y
 2. https://books.google.com.tr/books?id=5GpcTQD_L2oC&pg=PA1636&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false