Dianabol

Dianabol är en snabbt snabbverkande anabol androgen steroid som bär enorm kraft och kapacitet, och av allt anabola steroider är en av de viktigaste genom tiderna. Dianabol är en favorit bland konkurrenskraftiga kroppsbyggare, styrka-idrottare, gym-råttor och allt däremellan, däremot har en speciell plats i många hjärtan. Milligram för milligram en av de mest potenta anabola steroiderna på jorden, medan dess värde inte kan ifrågasättas vad som verkligen gör det speciellt är dess plats i anabola androgena steroidernas historia.

Dianabol var inte den första anabola steroiden som någonsin skapats, men dess start var tidigt, och på många sätt är det som födde den anabola rasen i prestationsarenan. Till skillnad från många anabola steroider var dianabol skapad för det stränga syftet med prestandaförbättring , och det önskade syftet har uppfyllts med framgång, och det är vi kan försäkra dig om att du uttrycker det ganska milt.

Historien om Dianabol

Året var 1931, då den tyska kemisten Adolf Butenandt först utvecklade medel för att isolera och extrahera hormoner som han gjorde genom att extrahera androstenon från urin. Strax därefter utvecklade den tyska kemisten Leopold Ruzicka medel för att syntetisera sådana hormoner och från deras arbete, 1935 ställdes de första partierna av syntetiskt testosteron tillgängliga. Det var en så betydelsefull prestation att Butenandt och Ruzicka 1939 tilldelades båda Nobelpriset för sitt arbete; världen hade lagt märke till och sådant var mycket uppenbart i Sovjetunionen.

Under 1940- och 50-talet skulle USSR-idrottare börja dominera de olympiska spelen och krossa alla som stod inför dem inklusive majoriteten av amerikanska idrottare. Naturligtvis var detta extremt frustrerande för USA, speciellt känna till Sovjetunionen, dess dödliga fiende var den som dominerade spelen, och som sådan ansågs åtgärder nödvändiga. I mitten av 1950-talet började en sådan åtgärd ta tag i Ciba Pharmaceuticals-experiment på methandrostenolone hormon, och 1960 släpptes detta hormon helt och administrerades till US Olympic Team-idrottare under ledning av lagläkaren John Ziegler.

Marknadsfört under handelsnamnet dianabol som det gavs av Ciba, det är här saker och ting börjar bli lite skumma. Historien berättar att Dr. ziegler var den som laddas av Ciba för att utforma Methandrostenolone-hormonet, och under hans vägledning skulle Ciba tillverka och distribuera hormonet. Sedan den tiden har Ziegler krediterats skapelsen, men när man tittar på det amerikanska patentet visar det att steroiderna är Wettstein, Hunger, Basel, Maystre, Arlesheim och Ehmann; inget omnämnande av Ziegler.

Vad du kan förvänta

Med dianaboltillskott, som de flesta kommer att komplettera under tillväxtperioder är det exakt vad du kan förvänta dig; tillväxt. Det är inte ovanligt för de som kompletterar erfarenhetsvinster av 20lbs eller mer med bara 4-6 veckor att använda, och det är inget att lura på. Naturligtvis måste du mata kroppen om du vill växa; Dianabol är inte en magisk böna. Kom ihåg att som diskuterats ovan är dianabolsteroiden till stor del beroende av protein- och kolhydratförbrukning och utan tillräckliga mängder fodertillväxt kommer ingen tillväxt att inträffa.

 

15 citat från Arnold Schwarzenegger

 

 • trenbolone-acetate-2

 

Naturligtvis måste det anges, eftersom det här är en anabola steroider som kan orsaka en viss mängd vattenretention på grund av dess aromatiserande natur, en del av den vikt som uppnås kommer att vara vattenvikten. Vidare, om det är en steroid som används ensam är det mycket osannolikt att du kommer att behålla någon av vinsterna när användningen har avbrutits, och av detta skäl är det nödvändigt för den totala cykeln att förlänga väl förbi dianabolanvändning.

Naturligtvis är vinster i massa eller mager vävnad inte alla Dianabol är lämplig för; detta är en kraftfull styrka som ökar det anabola hormonet, för att säga minst. Individer som inte vill ha massor men vill öka sin styrka betydligt kan dra av en sådan prestation. Om du försöker få massa kommer din styrka att öka avsevärt, men även på en underhållsnivå av kaloriförbrukning kommer styrka att öka enormt i de flesta fall; i själva verket kan det gå upp lite även under ett litet kaloriunderskott. Naturligtvis kommer vattenvikten fortfarande att vara ett problem, men med en riktig diet som inte är alltför riklig i kolhydrater och genom att kontrollera aromatas genom Aromatasinhibitorer (AI: er) sådan vattenvikt kan undvikas.

Sedan har vi fördelar för banta idrottsman, men i de flesta fall, när det är dags att skära detta kommer det inte att vara en steroid vi kan förvänta oss att ge mycket i de flesta fall. Det finns många steroider som vi måste välja från, och majoriteten kommer att hitta andra alternativ för att möta deras skärande behov med större effektivitet; som alltid finns det undantag. dianabol som en sådan enorm styrkaökare kan användas som en utmärkt styrka konserverare och till och med en vävnadskonservering till viss grad. Vissa idrottare kan hitta en användning av denna steroid under skärningsfasen, särskilt de med en konkurrenskraftig kroppsbyggande natur tidigt i en diet.

Fördelarna med Dianabol

Fördelarna med Dianabol är ganska lätt att se helt enkelt genom att förstå dess grundläggande egenskaper. Genom användning när kalorier är över underhåll kan stora mängder muskelmassa byggas på rekordtid. Det är inte ovanligt att man får 20 kg på så lite som 4 veckor och medan vissa kan vara vattenvikt kan detta kontrolleras med AI: er och en riktig diet. Sedan finns det stora och det kretsar kring styrka, just anledningen till att steroiden skapades.

Även utan överskott av kalorier har Dianabol förmågan att snabbt och betydligt främja styrka. Nej, vi kan inte ge dig ett specifikt nummer som exempel, men om din produkt är verklig kommer resultaten att märkas inom en vecka eller två.

Naturligtvis, liksom de flesta steroider som har förmåga att förbättra atleten, kommer Dianabol mycket att skydda din styrka under stressande aktivitet, öka uthålligheten i musklerna och till och med förbättra återhämtningsgraden. Med dessa drag är det inte konstigt att USA skulle förstöra Sovjetunionen när steroiden gjordes tillgänglig och för alla intensiva ändamål föddes prestationsförbättringens ålder.

Faktisk komplettering

Eftersom dianabol har en så stark hepatotoxisk karaktär måste den totala användningen begränsas. De flesta kommer att finna att 4-6 veckors skur är optimalt, med 8 veckors kontinuerlig användning så långt vi någonsin vill ta det; den starka majoriteten kommer dock aldrig att behöva överträffa 6-veckors märket. När det gäller dosering kommer bara 10 mg per dag att ge en märkbar ökning i styrka med 20 mg per dag som en fast minimal dos för verklig anabola åtgärder.

Naturligtvis kan doserna öka förbi 20 mg-märket, men om du aldrig har kompletterat innan det inte är en dos vill du övergå; Det är viktigt att hålla saker väldigt enkla när du går runt för att säkerställa att du reagerar positivt på hormonet. När du väl har haft ett positivt svar kan du överväga högre doser; men många kommer att vara bra med bara 20-25 mg varje dag. För dem som vill ha mer kan doser på 50 mg per dag ger verkligt häpnadsväckande resultat och kommer i de flesta fall att vara lika mycket dianabol som vi någonsin använder. Det finns de som kommer att krypa nära 100 mg och kanske till och med något över i vissa fall, men du måste förstå att detta öppnar dörren till bieffekter oerhört.

Doser runt 100 mg per dag kommer att öka blodtrycket betydligt och kommer att vara mycket svåra att kontrollera. Vidare kommer doser av detta intervall inte att ge en betydande fördel över 50 mg per dag som är tillräckligt betydande för att motivera de biverkningar du mer än troligt kommer att få. I vilket fall som helst, oavsett din dos, eftersom Dianabol bär en aktiv halveringstid på cirka 5 timmar, administrering av hormonet dagligen till två gånger dagligen är nödvändigt. Många kommer att finna en gång om dagen för att vara bra, medan andra väljer att dela upp sin dos i hälften i två lika doser som administreras vid två separata tider varje dag.

Då måste vi naturligtvis överväga när vi faktiskt ska komplettera med dianabol; vid vilken tidpunkt kommer vi att lägga till den i en cykel och vad annars kommer att ingå i den totala planen? Nästan alla kommer att finna att Dianabol-tillskott är oerhört fördelaktigt i framkant av en lågsäsong cykel ; säger de första 4-6 veckorna. Detta kommer att starta cykeln vilket ger dig tidiga vinster medan de långsammare fungerande anabola steroiderna bygger i ditt system.

Även om detta kommer att vara den mest populära användningsplatsen, finns det en annan period i mitten av cykeln som kan vara ganska fördelaktigt. Vid någon tidpunkt i någon cykel, precis som det är när inga anabola steroider används, kommer du att träffa en vägg; du kommer att nå en platå. Genom att lägga till dianabol på denna punkt kan vi spränga igenom denna platå och se vår tillväxt och styrka fortsätta att stiga; detta kallas ofta platåbusting.

Medan platåbustering är oerhört fördelaktigt, behövs det normalt bara av avancerade kroppsbyggare; för majoriteten, om du kompletterat med Dianabol som ett kickstart, kommer du inte att lägga till det som en platå-buster; för majoriteten vill du välja en användningsperiod. I alla fall, om du råkar komplettera med Dianabol i två perioder under en cykel, se till att det finns minst fyra veckor mellan varje användningsperiod; detta är viktigt på grund av levern giftighet denna steroid ger.

Då har vi den totala stacken, och den goda nyheten är att dianabol-staplar är bra med de flesta tillgängliga anabola androgena steroider. Nästan vilken man som helst hittar en enkel testosteron- och Dianabol-stack för att göra underverk; då har vi naturligtvis den mest populära bulkstacken genom tiderna, Testosteron (vilken form som helst) Deka-Durabolin och Dianabol. Andra steroider som staplas väl inkluderar Equipoise, NPP och alla former av Trenbolone med Trenbolone-Acetate är den föredragna Tren valfri. I de flesta fall kommer dessa att vara våra främsta tillägg, och av hälsoskäl kring levern kommer du bäst att få tillgång till alla andra orala steroider när dianabol spelar; Anadrol , Anavar , Halotestin , Turinabol och Dianabol (oralt eller injicerbart) bör alla undvikas när du kompletterar Dianabol.

Dianabol

Dianabol

Poängen

Sanningen är enkel; dianabol är en av de enskilt största anabola steroider av all tid. En anabola steroider som fruktas av många prestandaförbättrare på grund av dess aromatiserande natur och förmåga att orsaka betydande vattenretention, är sådan vattenretention helt undvikas med AI-användning och genom att konsumera en riktig diet.

Det är inte ovanligt att en lågsäsong-idrottare blåser enormt och skyller på dianabolen, när problemet i själva verket till stor del beror på hans oförmåga eller vägran att kontrollera sin diet. Om du äter mer kolhydrater än du kan bearbeta ordentligt kommer du att hålla mycket vatten, men om du kan kontrollera det och komplettera med AI när det behövs kommer en sådan fråga inte att vara ett problem. För den här individen kommer verklig anabola handling att inträffa och hans kroppsbyggnad kommer att förvandlas. Om du önskar muskler, är Dianabol svaret; om du önskar massiva uppbyggnader i styrka, återigen, är svaret dianabol. Om du letar efter en äkta blå anabola steroider med enorm kraft och kapacitet kan du inte gå fel med dianabol, och det är slutresultatet.

Dianabol vs. Anadrol

Anadrol är en kraftfull, oerhört kraftfull dihydrotestosteron (DHT) härledde anabola steroider som i många fall används för att öka säsongen i massa i styrka. I många prestandacirkler betraktas Anadrol som det överlägsna valet eftersom det anses vara en starkare anabola steroider i många ögon. sådana människor skulle ha fel. På basis av milligram är dianabol den kraftigaste steroiden och skillnaden i termer av råkraft per milligram är ganska betydande. Anledningen till att så många tror att Anadrol är starkare är att så många tar ganska mycket mer Anadrol än titel = ” dianabol biverkningar ”, men om doseringsnivåerna är lika på en milligram-bas kommer dianabol att ge mer tillväxt. Detta betyder inte att dianabol är en direkt bättre steroid än Anadrol; båda har användningar, och medan båda ger liknande egenskaper, i slutändan kokar det allt ner till ditt eget individuella svar på ett hormon och vad du är mest bekväm med. Allt vi har gjort var att rensa upp en populär myt och lämnade dig sanningen.

Vad är Dianabol?

Med uppkomsten av syntetiskt testosteron i slutet av 1930-talet, strax efter att Sovjetunionen började administrera föreningen till sina idrottare. Som ett resultat skulle de spendera de kommande 20 åren på att dominera idrott inklusive amerikanska idrottare, men det skulle vara Dianabol som skulle jämna fältet. När Sovjetunionen förstörde USA vid OS igen och igen behövdes ett svar och svaret skulle visa sig vara dianabol eller Dianabol som det är allmänt känt. Delvis tack till den amerikanska teamläkaren Dr. John Ziegler och Ciba Pharmaceuticals Dianabol föddes, och med testosteron gav det USA förkanten över sin sovjetiska fiende.

När Dianabol träffade marknaden i slutet av 1950-talet var det bara den andra steroiden som någonsin gjorde det; i förväg fanns det bara syntetiskt testosteron. En anmärkningsvärd steroid minst sagt, en sak som gör Dianabol så speciellt var dess ursprungliga avsikt. Dianabol är en av de enda anabola steroiderna i historien som skapats enbart för att förbättra prestandan. Medan de flesta anabola steroider hamnar som prestationsförbättrande medel de flesta börjar för andra ändamål, och medan medicinska användningar har hittats för Dianabol förblir det en prestationsförbättrande kung.

När du ska använda Dianabol

Dianabol används oftast som en kickstarter för en ny lågsäsongfas. Genom sådan användning i början av en ny cykel görs framsteg snabbt från början medan de långsammare fungerande injicerbara steroiderna bygger i ditt system. En annan utmärkt tid för Dianabol är användning i mitten av cykeln för att bryta igenom en stickpunkt; en praxis som ofta kallas platåbusting. Utöver dessa användningsperioder kan Dianabol användas när som helst när det gäller att förbättra idrott, och så länge du tränar och äter ordentligt är det exakt vad du har.

Frånvaron av Zieglar från det ursprungliga patentet väcker frågor; det är väldigt sällsynt om inte ovanligt för ett stort läkemedelsföretag att debitera en oberoende läkare att komma med en ny förening. Trots det vet vi utan tvekan att det var Dr. Ziegler som övervakade administrationen av hormonet till USA OS-idrottare och som pressade på för skapandet mer än någon annan; om han inte uppfann det på egen hand vet vi att han spelade en egen roll och mer än någon annan. Om det inte var för Dr. John Ziegler skulle det inte ha förekommit någon dianabol, och som sådan sedan 1960-talet har de informellt hänvisats till som ”Dr. Johns små piller.”

Hur som helst, oavsett vem som förtjänar kredit för dianabolsteroiden, har Dr. Ziegler ett starkt krav på en stor del i vad som skulle vara den andra anabola steroiden som någonsin skapats. Detta ger oss tillbaka till USSR: s olympiska idrottare, som vid tidpunkten för deras dominans kompletterade med exogena testosteron kraftigt, men med USA som nu besitter dianabolsteroiden skulle tidvattnet börja förändras.

Det var Dr. Ziegler som först upptäckte att de sovjetiska idrottare kompletterade med testosteron, och genom att förse de amerikanska idrottare med samma tillsammans med den nyaDianabolsteroid USA skulle återigen vara ostoppbar. Med ingången tillDianabolpå scenen, med sin obestridliga framgång, var loppet för att skapa nya och förbättrade anabola steroider väl igång. Under 1960- och 70-talet skulle många former och variationer träffa hyllorna och göra för alla intensiva ändamål 60- och 70-talets guldålder för anabola steroider. Naturligtvis, sedan den tiden har många anabola steroider pågått, men genom allt har dianabol varit kvar, eftersom det är en av de mest effektiva och generellt väl tolererade anabola steroiderna bland friska vuxna män.

Förstå Dianabol

dianabol är det mest populära och välkända handelsnamnet förknippat med den anabola steroiden Methandrostenolone, en steroid som har exceptionellt starka anabola egenskaper med en mild androgen klassificering. Även om dess androgena klassificering är något låg, är dess androgena karaktär lite starkare än dess betyg skulle antyda; Dianabol , eftersom det är mycket vanligt känt har en anabole klassificering på 210 och en androgen klassificering på 60. Klassificeringen av vilken anabole steroid som helst mäts mot ren testosteron, som har en rating på 100 i båda kategorierna.

En av de bästa lågsäsongerna bulkingsteroider hela tiden är dianabol en fantastisk massbyggare och en extra kraftfull styrkaökare. Genom sin natur arbetar Dianabol snabbt på ett samarbetsvilligt sätt med androgenreceptorerna och genom denna åtgärd förbättrar dramatiskt glykogenolys och proteinsyntes; andra steroider har också dessa förmågor; Dianabol gör det helt enkelt med en snabbare och effektivare takt än de flesta.

Även om dessa är de två primära attributen för hormonet, ökar dianabol också betydligt kväveretention i musklerna, men dess råa kraft beror fortfarande till stor del från dess förhållande kring glykogenolys och proteinsyntes vilket gör att proteiner och kolhydrater kan användas mer effektivt.

Dianabol finns i en oral vätska eller injicerbar form, men mest allt Dianabol är i form av en oral tablett med de andra två alternativen något ovanligt i modern tid. Liksom de flesta orala anabola steroider tillhör dianabol till C17-alfa-alkylerade (C17-aa) -familjen, och som sådan är det ganska giftigt. Steroidens C17-aa-natur hänvisar till att steroiden förändras i den 17: e kolpositionen, varigenom den kan överleva den första passagen genom levern.

Utan C17-aa strukturell förändring, skulle majoriteten av hormonet förstöras av lever gör det värdelöst för kroppen. Tyvärr lägger denna strukturella förändring till och med att hormonet kan vara fördelaktigt för kroppen också en viss onödig stress på levern; hur mycket stress kan vara beroende av några faktorer. Dianabol är en av de mer tillgängliga hepatotoxiska steroiderna men säkert inte den mest giftiga, och inte så lika giftig som tung eller överdriven alkoholkonsumtion. Per piller är dianabol mycket mindre giftigt än många receptfria mediciner (OTC), men när det gäller Dianabol, när du kompletterar tar du det varje dag; något som inte inträffar med många OTC-mediciner.

I vilket fall som helst, med användning kommer dina leverenzymnivåer att öka och i de flesta fall ganska kraftigt. Men medan nivåerna kommer att öka, förutsatt att du har varit ansvarig för din tillskott och inte har inkluderat andra aktiviteter som kan skada levern, kommer din lever att föryngra sig mycket snabbt när användningen har avbrutits. Hur snabbt denna föryngringsprocess inträffar kommer att bero på dina leverns ursprungliga hälsotillstånd och den aktivitet du tillhandahåller efter dianabolanvändning, men för den friska vuxna manen som lever en hälsosam och ansvarsfull livsstil, hans enzymnivåer kommer att återgå till normalt snabbt.

Nackdelen med Dianabol

Som med alla anabola androgena steroider och för den delen alla saker i livet, är dianabol inte utan brister. Som diskuterats tidigt är dianabol ganska hepatotoxiskt och måste därför användas på ett ansvarsfullt sätt om levern ska skyddas.

Naturligtvis är levern inte det enda problemet; som undviks till Dianabol aromatiserar och ganska markant, och detta kan leda till några av de vanligast associerade anabola steroida biverkningarna som man känner till. Även om detta är sant, innan vi går vidare måste vi känna igen några viktiga punkter angående denna steroid och anabola steroider i allmänhet enligt listan nedan:

 • Liksom alla anabola steroider har dianabol möjliga biverkningar, varvid nyckelordet är ”möjligt”. Ordet ”möjligt” innebär inte på något sätt garanterat.
 • Som med alla anabola steroider, bör Dianabol inte användas av ungdomar. Barn klarar inte anabola steroider ; deras bräckliga kroppar kan inte hantera den stora tillströmningen av hormoner och sådan användning kan ge irreversibel skada.
 • När vi diskuterar biverkningar av någon steroid, samtidigt som vi inser att de är möjliga, måste vi också inse deras sannolikhet. Om något har en 1% sannolikhet är dess odds i händelse låga, precis som om det har en 90% sannolikhet är de extra höga. Poängen, vi kan inte antyda att en potentiell bieffekt har hög sannolikhet bara för att den har någon sannolikhetsnivå.
 • dianabol bör endast beaktas av friska vuxna män. Män som har högt blodtryck eller kolesterol bör inte komplettera denna steroid eftersom resultaten kan vara skadliga för deras hälsa.

När det gäller biverkningarna är dianabol ökänd för att påverka blodtrycket på ett negativt sätt, och det är av den anledningen att de med befintligt högt blodtryck inte bör beröra denna steroid. De som tar för höga doser ökar sin risk, liksom de som lever en livsstil som inte är blodtrycksvänlig; detsamma kan sägas om kolesterol men inte till samma nivå av hänsyn.

Andra möjliga biverkningar inkluderar gynekomasti (manlig bröstförstoring) och naturligtvis, som nämnts flera gånger överskott av vattenretention. Den goda nyheten är att alla biverkningar som nämns kan undvikas 100% om tillskott utförs av en frisk vuxen man.

Av-och-stora, dianabol-biverkningar förmedlas av dess förmåga att aromatisera; detta avser en omvandlingsprocess som sker via det aromatasenzym som konverteras testosteron in i östrogen . När detta inträffar, när östrogennivåerna ökar kan de låna till de problematiska händelserna som diskuterats ovan, och naturligtvis, ju mer du tar desto mer är det att aromatisera.

Hur som helst, om aromatisering är ett problem behöver vi något för att bekämpa det, och vi har just det i form av AI: er. AI: er gör exakt vad deras namn antyder; de hämmar aromatasprocessen och förhindrar därmed östrogenomvandlingen. Genom att förhindra omvandling och till och med minska den totala mängden östrogen i kroppen, kan AI: s som Arimidex och Letrozole erbjuda ett enormt skydd och se dig genom positivt tillskott.

De tidigare diskuterade representerar störsten av dianabol-biverkningar, dess aromatiseringssammansättningen och hepatotoxisk natur , men det finns två till som måste diskuteras och de är garanterade. Dianabol, som de flesta anabola steroider, kommer att undertrycka din naturliga testosteronproduktion, och som sådan kommer dina testiklar att försvinna vid användning. Av detta skäl måste en viss terapi implementeras om du ska förbli frisk; när allt kommer omkring behöver du testosteron eftersom det är ett av de mest väsentliga hormonerna som kroppen producerar.

Den exakta typen av testosteron du väljer är av betydelse; allt som är viktigt är att du förser din kropp med tillräckligt med detta primära androgen för korrekt funktion. Nej, detta kommer inte att förhindra dina testiklar från att förfölja, men du kommer att ha testosteronet du behöver för korrekt funktion. Eftersom testosteronproduktionen kommer att undertryckas vilket gör att testiklarna försvinner, finns det goda nyheter om detta. När all användning av alla anabola steroider har avbrutits och alla har rensat ditt system kommer din naturliga testosteronproduktion att börja igen och dina testiklar kommer att återgå till sitt normala tillstånd.

Dianabol Basics

dianabol eller Dianabol är en testosteron härledd anabola steroider som består av det aktiva steroidhormonet Methandrostenolone. Finns som en injicerbar steroid Dianabol finns normalt i sin orala form. Dubbel så anabola som testosteron Dianabol är bara hälften så androgen. Som oral eller injicerbar tillhör Dianabol till C17-alfa-alkylerade (C17-aa) -familjen av anabola steroider med hänvisning till en strukturell förändring av hormonet vid den 17: e kolpositionen. Det är denna förändring som gör att föreningen kan överleva den första passagen genom levern; men det gör det också giftigt för levern. En nödvändig ondska för att säkerställa hormonernas överlevnad. Dianabols hepatotoxiska natur är stark men inte så lika stark som många andra C17-aa-steroider.

Kraftfull och snabbverkande, Dianabol fungerar till stor del av sin förmåga att främja proteinsyntes, glykogenolys och kväveretention. Genom att främja proteinsyntes förbättras hastigheten med vilka celler bygger proteiner, och detta är viktigt eftersom proteiner är byggstenarna i musklerna. Sedan har vi glykogenolys och det finns ingen steroid som främjar denna åtgärd bättre än Dianabol.

Genom att förbättra glykogenolysen förbättras konsumtionen av kolhydrater; kort sagt, vår kropp kan utnyttja allt kolhydrat som vi konsumerar bättre. Detta är en enorm fördel eftersom kolhydrater representerar en av de primära energikällorna och som ett resultat gynnsamt för alla idrottare. Därifrån sitter vi kvar med kväveretention, en främst anabolsk katalysator som till stor del skyddar våra kroppar från ett kataboliskt tillstånd.

Med en aktiv halveringstid på cirka 8 timmar måste Dianabol tas dagligen under användning för att upprätthålla stabila och toppade nivåer av hormonet. De flesta idrottare kommer att hitta två gånger dagligen administration av lika doser för att vara den mest effektiva. Milligram för milligram väsentligt starkare än Anadrol, en annan populär oral steroid det ofta jämförs med, Dianabol kan normalt bara användas i cirka sex veckor. På grund av dess snabbverkande natur kan enorma fördelar erhållas under denna korta tidsperiod; användningen måste dock vara kortlivad om levern ska skyddas på grund av dess hepatotoxiska natur.

Biverkningarna av Dianabol

Generellt väl tolererat av de flesta friska vuxna män, bär Dianabol möjliga biverkningar. Av sådana effekter inkluderar de vanligaste biverkningarna av Dianabol sådana av östrogen art. Som testosteron härledd anabola steroider aromatiserar Dianabol, med hänvisning till omvandlingen av testosteron till östrogen och när östrogennivåerna stiger kan detta vara problematiskt. När detta inträffar är den vanligaste frågan vattenhållning, vilket i sin tur kan leda till högt blodtryck om det ignoreras. För att bekämpa denna fråga är den mest effektiva metoden användningen av en aromatasinhibitor (AI) eftersom AI inte bara minskar kroppens östrogennivåer utan också direkt hämmar aromatasprocessen.

Ett annat område som AI kommer att visa sig vara användbart är att bekämpa gynekomasti (manlig bröstförstoring). När östrogennivåerna ökar kan hormonet fästa sig till receptorerna i bröstet vilket orsakar brösttillväxt, en effekt som ingen man önskar. Även om AI: er kommer att ge det största skyddet, är ett annat alternativ användningen av selektiva östrogenreceptormodulatorer (SERM). SERMs funktion genom att binda till receptorerna i bröstet och därmed förhindra östrogen från att binda; men de är inte alltid starka nog.

Ändå, om en SERM är tillräckligt för att skydda dig från biverkningarna av Dianabol är de ditt bästa val eftersom AI: er kan ha en negativ inverkan på blodlipider. Dessutom kan Dianabol själv påverka kolesterol i ganska betydande grad. Om detta ska undvikas, är en kolesterolvänlig diet nödvändig såväl som mycket kardiovaskulär aktivitet. Dessutom kan denna negativa påverkan eller kardiovaskulära stam av Dianabol ha en negativ inverkan på blodtrycket vilket gör en hälsosam livsstil ännu mer nödvändig. Det borde självklart säga; du bör inte komplettera Dianabol om du redan har högt blodtryck eller kolesterol.

Biverkningarna av Dianabol faller till stor del i den östrogenrelaterade kategorin, men de av androgen karaktär är möjliga. Akne- och kroppshårtillväxt kan förekomma; emellertid är frågor som håravfall och prostataförstoring nästan okända. Dianabol delar en omvandlingsfrekvens som liknar testosteron med 5-alfa-reduktas, det enzym som ansvarar för dihydrotestosteron (DHT) -konvertering. Trots detta är detta förhållanden av liten natur och användningen av 5-alfa-reduktashämmare, såsom Finasteride, visar sig vara onödig.

Utöver dessa effekter måste de som använder Dianabol beakta dess hepatotoxiska natur. Av denna anledning, om levern ska skyddas, är ansvariga doser och användningstider absolut nödvändiga. Dianabol ska aldrig användas mer än 6 veckor och doserna bör inte överskrida 50 mg per dag. De flesta män behöver bara 20 mg till 30 mg per dag, men 50 mg kan tolereras om ansvarsfulla metoder följs.

Naturligtvis antas detta allt om du har en frisk lever till att börja med. Under användning, medan leverenzymvärden kommer att öka, om individen undviker överskott av alkoholkonsumtion, kommer alla OTC-mediciner där det är möjligt och ansvarsfull användning av levern i de flesta fall att vara bra. Det bör noteras; att undvika all alkohol är normalt bäst och vad gäller OTC-läkemedel är många precis som om de inte är mer hepatotoxiska än många anabola steroider.

En sista anmärkning om Dianabols biverkningar, till skillnad från någon steroid-anslagstavla-myten Dianabol kommer att undertrycka din naturliga testosteronproduktion. Studier har visat att bara 15 mg per dag ensam är tillräckligt för att minska den genomsnittliga plasmatestosteronnivån med nästan 70% och detta beaktar inte användningen av andra anabola steroider. Av denna anledning är användning av exogent testosteron viktigt när du kompletterar Dianabol.

Referenser

 1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19429460/
 2. https://www.nydailynews.com/sports/football/dianabol-widely-steroid-turns-50-year-article-1.292864
 3. https://www.deadiversion.usdoj.gov/fed_regs/rules/2005/fr1216.htm
 4. https://books.google.com.tr/books?id=ZjrMBQAAQBAJ&pg=PA30&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false
 5. https://books.google.com.tr/books?id=afKLA-6wW0oC&pg=PT444&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false
 6. https://books.google.com.tr/books?id=w4ZUJAdleTsC&pg=PA358&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false
 7. https://archives.drugabuse.gov/nida-research-monograph-index