Steroid Kur Längd

Om du har försökt lära dig så mycket du kan om steroidKur och i synnerhet Kurlängd, då är du nästan säker på att du har stött på enorma mängder information – för att inte tala om en miljon olika åsikter – om vad den bästa Kurlängden är för något särskilt mål eller typ av steroid du använder.

Det finns korta och medelstora Kur, extra långa Kur som körs i flera månader, samt Kur som anses vara en standardlängd inom 12-veckors intervall. Så hur kan du veta vilken som är rätt för dig?

Det är inte bara ett svartvitt beslut eftersom det finns många faktorer att tänka på först: Vilka föreningar använder du? Vad är din erfarenhetsnivå? Hur bra kan du hantera biverkningarna? Vilka är dina specifika mål som du vill uppnå från din Kur? Det är bara för det första.

Du måste lära dig för- och nackdelarna med varje typ av steroidKurlängd , vem är bäst lämpad för vissa typer av Kur och vilka steroidföreningar som bäst används för korta, medellång eller längre Kur. Det finns ingen storlek som passar alla tillvägagångssätt, så det som fungerar för nästa kille kanske inte är perfekt för dig alls.

Den här guiden kommer att fokusera på vem och vem som inte ska använda vissa typer av Kur och Kurlängder, liksom fördelarna och nackdelarna med olika Kurscenarier.

Din första Kur

Du hittar några motstridiga åsikter om vad som är det bästa sättet att komma in på din första steroidKur någonsin. Och precis som med de flesta saker steroider, kommer svaret att bero på dig som en individ. Men det finns fortfarande två huvudsakliga tillvägagångssätt som rekommenderas och om det kommer till två breda val kan du sluta uppskjuta och faktiskt börja genomföra en Kurplan till handling.

 

15 citat från Arnold Schwarzenegger

 

 • trenbolone-acetate-2

 

En tankeskola är att gå helt ut i din första Kur eftersom du vet att vinsterna kommer att bli fantastiska. Detta innebär att ta relativt höga doser mestadels av testosteron och börja vid 500 mg men potentiellt öka till 1000 mg per vecka och även inkludera andra föreningar som oraler. Men detta tillvägagångssätt medför en stor risk för nya användare, särskilt när det gäller biverkningar.

Du har aldrig använt steroider tidigare så att du dyker in hårt med stora doser ger dig en hög risk att saker inte går bra. Om du inte har full förtroende för att kunna kontrollera biverkningar och du vet vad du får dig själv in i, är det inte troligt att den här typen av hardcore första Kur kommer du säkert att välja att följa.

Det andra alternativet och det som definitivt är mer måttligt är att använda testet i de första Kurna med medelstora doser på cirka 500 mg per vecka. Inget behov av att lägga till några andra föreningar i denna första Kur; istället utvärderar du bara exakt vad testosteron kommer att göra för dig utan påverkan av andra föreningar.

Sedan i framtida Kur kan du lägga till en annan förening för att bygga vidare på vinsterna. Även om detta är den mer konservativa vägen att ta för en nybörjare, är det en som kommer med mycket lägre risker. Och eftersom det bara är en första Kur kan det betraktas som en introduktion; du kommer att ha massor fler chanser i framtiden att experimentera med andra föreningar i mer komplexa Kur.

Vilken kommer att ge bättre vinster? Det är lätt att tänka att den högre doserade Kur kommer men om du kämpar med allvarliga biverkningar kommer dina vinster att lida ändå. Alla nya användare kommer fortfarande att få betydande vinster i en testosteronKur endast vid måttliga doser.

Nedan visas en Kur som vem som helst kan använda rakt upp eller att använda som bas för att skapa din egen specifika Kur:

 • Vecka 1-10 – 500 mg / vecka Test Enanthate (Cypionate) (250 mg / e3d)
 • Vecka 1-12 – 0,25 mg / eod Arimidex (minska den till 0,125 mg / eod i vecka 12)

Valfria föreningar:

 • Vecka 1-4 – 30 mg / dag Dianabol (oral kickstart)
 • Vecka 1-8 – 300 mg / vecka Deca-Durabolin
 • Vecka 1-8 – 300 mg / vecka Trenbolone Enanthate (150 mg / e3d)
 • Vecka 6-12 – 50 mg / dag Proviron

Valfria tillbehör:

 • Vecka 1-12 – 20 mg / dag Nolvadex för att bekämpa gynosymtom (kliande / mjuka bröstvårtor)
 • Vecka 1-10 – 0,5 mg / e3d Cabergoline (om du har prolaktinproblem)
 • Vecka 3-10 – 250iu / eod HCG (förhindrar att dina nötter krymper och underlättar återhämtningen)

PCT-alternativ 1: SERM för PCT

 • Vecka 13 – 40 mg / dag Nolvadex
 • Vecka 14-16 – 20 mg / dag Nolvadex

eller

 • Vecka 13 – 100 mg / dag Clomid
 • Vecka 14-15 – 50 mg / dag Clomid

PCT-alternativ 2: Test Stasis and Taper

 • Vecka 10-12 – Av (om din Kur var Test Enanthate eller Cypionate)
 • Vecka 13-14 – 80 mg / vecka (40 mg / e3d) Testosteron Enanthate (stasis del för att efterlikna normala hormonnivåer)
 • Vecka 15-16 – 60 mg / vecka (30 mg / e3d) Testosteron Enanthate (avsmalnande del)
 • Vecka 17-18 – 40 mg / vecka (20 mg / e3d) Testosteron Enanthate
 • Vecka 19-20 – 20 mg / vecka (10 mg / e3d) Testosteron Enanthate

Genom att sakta minska dosen ger du kroppen en chans att gradvis återgå till normal funktion och bli mindre beroende av föreningarna.

Redaktörens anmärkning: För verklig NO-BS-information om Kursteroider måste du kolla in Rakt från tunnelbanan (min rekommenderade underjordiska steroidhandbok). Allt i den här boken är baserad på erfarenheter från första hand, inte teori.

Betrakta testavsmältningsprotokollet:

Du kan gå igenom en stasisperiod efter Kur som är som en väntetid och varar cirka 4 till 6 veckor. Längden på tiden beror på vilka estrar du har använt dig, varvid 4 veckor är tillräckliga för eventuella propionatbaserade föreningar, som stiger till mellan 4 och 6 veckor för enanthat och cypionat; med en större fördel ses närmare 6 veckor. Längre estrar som dekanoat kräver max 6 veckors väntetid.

Under väntetiden bör du också minska dosen av aromatashämmare så att varje förening eller läkemedel som används utom testosteron avsmalnar.

Efter väntetiden är det dags att sakta minska veckodosen under cirka 6 veckor tills du är helt av med allt. Alla kommer att ha ett annat val av ester, med mitt som enanthate eftersom jag kan injicera två gånger i veckan. Om du använder andra former som sustanon eller propionat kan du dela upp dosen i tre gånger per vecka.

Början på avsmalningssteget är också när du börjar använda en SERM om du har bestämt dig för att använda ett sådant, men detta är inte ett kritiskt krav så det kommer till dina egna behov och önskemål. Studier något sätt har funnit att det inte finns något undertryckande av HPTA när man använder en SERM med testosteron i låga doser, eller utan att använda en SERM vid låga testosterondoser. Därför kan avsmalning vara framgångsrik oavsett om du använder en SERM eller inte.

Du kan välja att inkludera HCG i Kur som hjälper till att bibehålla normal testikelfunktion och storlek; men HCG måste också stoppas när Kur slutar och inte används alls under väntetiden.

Med en Kurplan bestående av Testosteron enanthat där doseringen delas upp i två injektioner varje vecka:

 • Väntetid – vecka 1-6 eller 1-4: Test E 100 mg per vecka (avta av Arimidex efter vecka 3)
 • Avsmalnande fas – vecka 1-6 (mg / vecka): 80 mg / 60 mg / 50 mg / 40 mg / 30 mg / 20 mg. Du kan sedan börja använda ditt val av SERM – antingen Clomid eller Nolvadex – i början av avsmalningsperioden.

Om du använder masteron sedan 50 mg av den föreningen plus 50 mg Test E varje vecka. Under väntetiden använder du Test Prop som du nu avsmalnar med medan du håller förhållandet 1: 1. De flesta användare kommer att starta denna fas med 100 mg dosering.

För denna blandning behöver du inte en SERM och du kommer förmodligen att hitta bättre libidohälsa också eftersom Masteron uppmuntrar DHT som förbättrar libido, men fungerar som en östrogenkontroll. Detta gör Masteron till en förening som verkligen passar denna strategi perfekt, kanske mer än någon annan förening, särskilt om att behålla libido är viktigt för dig.

Under din efter Kurterapi (PCT) Det finns några andra läkemedel eller kosttillskott du kan använda för att försöka öka träningen och bibehålla vinster och dessa kommer inte att påverka din HPTA. Några överväganden inkluderar HGH, Clenbuterol eller IGF; du vill vara en säker nybörjare för att ge någon av dessa en go.

Steroid Kur Längd

Steroid Kur Längd

Att veta vad man ska ta, hur mycket och hur ofta är bara en liten del av din Kur. Att bestämma vad du ska äta och hur du tränar kommer att göra eller bryta dina resultat. Men låt oss först titta på skäl till varför du INTE ska cykla. Om du passar in i någon av dessa kategorier, överväg dina beslut mycket noggrant. Du bör inte köra en Kur om:

1. Du är under 25 år

Du har fortfarande mycket högt naturligt testosteron så din förmåga att vinna utan att använda redskap är den bästa den någonsin kommer att bli. Om vinster inte kommer på naturligt sätt, titta närmare på din kost och träning snarare än att ta upp steroider i denna unga ålder.

Du kanske känner dig redo på bara 20 år gammal, men den yngsta du borde hoppa i redskap är att du är sent på 20-talet; 27 är ett idealiskt mål. Såvida du inte har tränat ovanligt kraftigt fram till denna punkt i ditt liv och redan har en utmärkt utveckling, är du osannolik att du har nått toppen av resultaten som du kan få naturligt i denna ålder.

2. Du har gjort mindre än fem års träning

Även om du är över 25 år gammal, såvida du inte har gjort minst 5 års hård träning redan med en kvalitetsdiet, har du fortfarande inte nått din topppotential utan att använda redskap. Du bör få det absoluta maximumet av naturlig träning innan du sedan vänder dig till steroider för att ta dig själv utöver dessa gränser.

3. Din träning och din kost är skräp

Steroider kommer inte att göra någonting åt dig om du inte kommer att använda dem med rätt mat och träningspass. Du får njuta av biverkningarna som vattentätning, men förvänta dig inte några positiva fördelar. Utan bra träning och kost slösar du bara din tid och pengar på redskap eftersom dessa två saker är bokstavligen allt oavsett om du är på steroider eller inte.

4. Du är för närvarande överviktig

Feta killar kommer inte att bli lurade eller strimlad genom att plötsligt börja använda redskap. Du måste förlora det mesta av ditt kroppsfett genom sunt förnuft och bantning innan du överväger att använda steroider. Om du inte kan gå ner i vikt utan steroider har du ingen chans att göra några framsteg när du är på dem.

Det finns berg med information där som täcker allt och allt du behöver veta om kost och träning. Lär dig så mycket du kan och hitta en strategi som kommer att fungera för dig och sedan arbeta för att få dig själv till en anständig vikt innan du överväger några steroider. SkärKur är inte för feta killar som behöver ett viktminskningsprogram. De är för människor som redan är mager som vill eliminera mindre fettområden för att få en mycket mejlad, riven eller hård kropp.

5. Du har befintliga känslomässiga problem

Det är välkänt att steroider kan spela förödelse med humör och känslor. Roid raseri är verkligt för vissa killar, men inte alla kommer att uppleva det och inte alla föreningar sätter på det lika hårt som andra. Om du redan vet att du kämpar för att innehålla ilska är du en toppkandidat för att uppleva problem inom detta område när du använder redskap och för vissa killar är det tillräckligt för att stoppa dem att använda det alls eftersom steroider kommer att förbättra denna negativa egenskap; och detta påverkar inte bara dig själv, utan också din partner, familj, vänner och sysselsättning.

Om något av ovanstående fem aspekter gäller dig, då DU ÄR INTE KLAR att komma in i steroider ännu.

Allt detta bör sjunka innan du ens bestämmer dig för att dyka i redskap. När du väl har beslutat att gå vidare är det dags att ta fram en bra plan som fungerar bäst för dig personligen och detta måste baseras på alla saker du redan har lärt dig om redskap. Var inte rädd för att be om åsikter och råd från dem som vet mycket mer än dig.

Långa Kur (3-9 månader)

Denna kategori Kurlängd täcker var som helst från en 3-månaders Kur ända upp till förlängda Kur som varar cirka 9 månader. Detta tillvägagångssätt är för avancerade användare som redan har mycket erfarenhet under bältet och är redo att dyka in i en mycket mer extrem strategi där du kommer att använda steroider under betydande perioder.

Varför göra en lång Kur?

Människor har olika skäl för att göra långa till extra långa Kur som sträcker sig över månader. Vissa tror att vinsterna kommer att bli mer permanenta eftersom din kropp kommer att vara i ett ökat tillstånd av muskeltillväxtläge och mycket anabola under lång tid. Det finns inga specifika bevis som säger att detta är faktum dock och mestadels kommer från anekdotiska erfarenheter från långsiktiga steroidanvändare.

Men kanske är den främsta orsaken till en lång Kur den uppenbara: kroppen har en längre tid att bygga upp muskler med konstant närvaro av anabola steroider.

I teorin kan detta innebära en konstant uppbyggnadsmuskulatur under många månader, men i verkligheten slår alla användare på en långsammare och så småningom en platå. När detta händer skiljer sig mycket men de flesta användare kommer att se märkbar stagnation i vinster efter tre månader eller mindre.

Så varför fortsätta med en Kur på 4, 5 eller till och med 9 månader? Att upprätthålla vinster snarare än att fortsätta att packa ihop är den vanligaste anledningen att fortsätta med Kur på lång sikt.

En annan strategi för en lång Kur är för den avancerade användaren och involverar sprängning och kryssning. De tidiga stadierna av Kur innebär användning av högre doser än normalt – detta är sprängningsfasen och möjliggör ett genombrott av en platå eller stagnation i vinster. När sprängningen är klar fortsätter Kur med mer måttlig dosering.

Den som vill gå in på en lång Kur måste ha en specifik plan och anledning till det.

Vad är nackdelarna med att göra superlånga steroidKur?

Det är ingen chock att inse att de eventuella nackdelarna med längre Kur kommer att vara maximalt jämfört med mycket kortare Kurlängder där kroppen får återhämta sig fullständigt med steroiderna som rensats från systemet mellan Kurna. Det kommer inte att hända när dina Kur körs i många månader kontinuerligt, så du måste vara mycket beredd på de negativa effekter som nästan säkert kommer att inträffa.

Det finns vissa användare som är undantag från regler och vissa killar kan definitivt se fortsatta vinster under en noggrant planerad och genomförd lång Kur. Men engagemanget för dieten och träningsplanen måste vara på plats och några killar kommer att finjustera Kur för att inkludera ytterligare föreningar som peptider. Återigen är detta en avancerad strategi som du bara tittar på om du har minst ett par års erfarenhet bakom dig.

Om inte pengar är något problem, kommer du att överväga kostnaden för en lång Kur och för vissa killar kommer den faktorn ensam att utesluta det. Även om inte alla föreningar är extremt dyra, kommer priset på att leverera månader värda av nästan vilken steroid som helst, för att inte tala om du staplar flera föreningar, snabbt att lägga till och kan potentiellt gå in i tusentals dollar.

Biverkningar är en annan viktig oro och nackdel med att göra en lång Kur. Enkelt uttryckt kommer alla biverkningar att vara mer benägna att bli allvarliga med tiden, och du måste vara på vakt under hela Kurperioden för att försöka mildra biverkningarna. Avstängning av testosteron är en allvarlig fråga att tänka på och du behöver maximal behandling efter Kur som inkluderar HCG för att stimulera testosteron igen när Kur slutligen slutar.

Primära föreningar för långa Kur

Det finns väldigt få sammansatta alternativ för en lång Kur eller kontinuerlig användning. Vanligast Testosteron enanthat eller Testosteronpropionat används antingen ensamt under hela Kur eller åtminstone som den primära föreningen. Det finns flera skäl till varför testosteron kommer att vara ditt fokus i en extra lång Kur:

 • Det är rakt upp testosteron så ger en ersättning för naturligt testosteron. Eftersom naturligt test kommer att stängas av under en mycket lång Kur, om du vill upprätthålla normal testosteronhälsa som att hålla en libido, kommer du att vilja hålla fast vid syntetiskt testosteron som den huvudsakliga eller enda föreningen.
 • Båda dessa testosteronestrar har en lång halveringstid jämfört med några av de andra testestrarna där ute. Detta innebär att du kommer att injicera mindre ofta, ibland så lite som en gång i veckan och vanligtvis inte mer än två gånger i veckan. Dessutom blir det lättare att bibehålla optimala nivåer av föreningen jämfört med kortare verkande estrar.
 • Slutligen vet vi att testosteron har en anabol till androgen klassificering på 100 och 100, så att du inte kommer att arbeta med en förening som har superhöga värden på någon sida.

Fördelarna med denna långa Kur med testosteron täcker alla kritiska områden inklusive ökad muskelmassa genom ökad proteinsyntes och kvävehållning och bibehållande befintlig muskel samtidigt som kroppsfett minskas. Vi vet att testosteron bara fungerar och fungerar exceptionellt bra så att du inte kan gå fel när du använder denna förening i en lång eller kontinuerlig användningsKur.

Vad sägs om dosering? Om du befinner dig i kryssningsfasen av den långa Kur, kan doserna variera från var som helst från bara 200 mg per vecka, som oftast används för hormonersättning, upp till 1000 mg varje vecka för fortsatt kroppsbyggande fördelar.

Sekundära föreningar för långa Kur

Även om du kan klara med bara testosteron i en lång Kur, kommer många killar att lägga till en extra förening av flera skäl. En av dem är att öka de anabola fördelarna utan att öka de androgena biverkningarna av Testosteron som kommer med att öka dosen av den föreningen till högre nivåer. Genom att lägga till en sekundär förening får du stor fördel med en lägre dos.

Beroende på vilka föreningar du lägger till kommer ditt anabola till androgena förhållande att förändras och du kan justera detta för att öka den anabola graden om så önskas. Sist men inte minst har andra föreningar extra fördelar som kan lägga till mycket till Kur; i synnerhet steroider som kan hjälpa till med leder och ligament, öka aptiten eller ytterligare hjälp i återhämtningen. Så du får olika attribut och fördelar med tillsats av en sekundär förening, ovanpå de som kommer med testosteron själv.

Nästa steg är naturligtvis att välja vilken extra förening du ska lägga till i en lång Kur. Inte alla föreningar är lämpade för en lång Kur, men det finns några som kommer att ge betydande fördelar:

 • Utrustning eller Deca : Båda dessa har lång halveringstid, fungerar mycket bra tillsammans med testosteron och har minimala biverkningar av både androgen och östrogen natur. De ger dig ett uppsving till styrka och massvinst utan att kraftigt lägga till din bieffektbelastning.
 • Primobolan eller Masteron : Båda har också en längre halveringstid och ger ett stort boost för att härda musklerna. Om du vill uppmuntra vinster utan vattenretention är någon av dessa föreningar lämpliga eftersom de inte ger dig östrogena problem.

1. Utrustning

Härledd från testosteron, Boldenone undylenat eller Jämvikt ger en liknande anabola effekt som testosteron men med minskade androgena effekter, vilket betyder mindre östrogena effekter. En biverkning som ofta är positivt av Equipoise är hur den kan öka aptiten, vilket uppmuntrar till mer ätande för att bulka upp. Det ökar också pumpar, uthållighet och vaskularitet.

Du kan klara med en injektion en gång i veckan av Equipoise och doser när du är staplad med test i en lång Kur, vanligtvis två tredjedelar till tre fjärdedelar av din testosterondos. En nackdel med denna förening är en möjlig ökning av blodtrycket, men de flesta användare ser inte mycket i vägen för östrogena biverkningar när de används i måttliga doser.

2. Deca-Durabolin

Barn har låga androgena egenskaper men är kraftfullt anabola. Det kommer med ytterligare unika fördelar som att öka immunitet, bentäthet och ledhälsa och dessa kan vara några av de främsta anledningarna till att människor använder den. Deca hjälper till med styrka och massavinst utan att oroa sig för östrogena biverkningar. Det kan orsaka några milda androgena effekter som håravfall men detta anses vara milt jämfört med andra föreningar. Gyno blir bara en oro vid höga doser.

Deca är ett bra val för en lång Kur där kroppen ständigt är under stress och där denna förening kommer att främja ligament, led och benhälsa. Du kan generellt injicera Deca bara en gång i veckan och upprätthålla stabila nivåer. Normalt slutar Deca att användas ungefär tre veckor innan Kur är slut, med doser upp till två tredjedelar av din testosterondos.

3. Primobolan

Primobolan är en DHT-härledd steroid som fungerar bra när den används under en längre Kur, har mindre undertryckande effekter jämfört med många andra föreningar samt minskade androgena effekter. Men för att få bra resultat vill du använda en högre dos av denna förening och på grund av de högre kostnaderna för Primobolan är det kanske inte möjligt för alla att ha råd med dess användning på lång sikt.

För att hålla blodnivån stabiliserad, vill du ta Primobolan två gånger i veckan med doseringen i intervallet 300 mg till 800 mg per vecka; med tanke på att bästa resultat kommer att uppnås i den högre änden av det intervallet. Om du använder en hög dos testosteron och en låg dos av Primobolan kommer du förmodligen inte att märka effekterna av Primo, så det är bäst att åtminstone jämföra testosterondosen eller göra Primobolan-dosen lite högre.

4. Masteron Enanthate

masteron är också baserat på DHT och är särskilt användbart för att främja muskelhårdhet eftersom det inte finns någon vattenhållning eller andra östrogena effekter. Downsides inkluderar starkare androgena effekter som håravfall, akne och prostatatillväxt som är mer troligt när föreningen används i en lång Kur.

En injektion två gånger i veckan är idealisk för Masteron och doserna bör ligga i intervallet 200 mg per vecka upp till 600 mg varje vecka. De flesta användare har inget behov eller nytta att gå utöver 400 mg eftersom överdriven muskeltäthet kan hämma prestanda.

Hjälpföreningar

Du kan mildra och kontrollera vissa biverkningar av ovanstående steroider genom att inkludera en eller flera hjälpföreningar i Kur. Dessa inkluderar:

 1. Östrogen som orsakar gyno eller vattenretention: Arimidex, Aromasin, Letrozol, Clomid, Nolvadex
 2. DHT-biverkningar som håravfall och BPH: Finasteride (Procepia / Proscar), Dutasteride (Avodart)
 3. Högt blodtryck: Ess-hämmare, Betablockerare, Diuretika
 4. Prolactin-biverkningar: Vitamin B6, Cabergoline, Bromocriptine, Mirapex
 5. Progesteron: Winstrol
 6. Testikelkrympning: Human Chorionic Gonadotropin (hCG)

Follicle Stimulating Hormone (FSH) och Leutinizing Hormone (LH) kommer att stängas av under en lång Kur så HCG ger ett sätt att bibehålla testikelstorlek genom att stimulera receptorer i testiklarna för att producera testosteron. HCG bör användas sparsamt för att undvika biverkningar som vänder fördelarna.

Här är en allmän guide till användning av HCG. Detta täcker två olika metoder – den rekommenderade vid låg Kurdosdos av hCG (250iu / e4d), eller alternativet att använda HCG endast under de senaste veckorna av Kur (2500iu / vecka); men detta är bara om du inte använde någon hCG i själva Kur.

När du gör metoden för hCG på Kur måste du sluta använda den ungefär två veckor innan steroider tas bort från systemet. Detta möjliggör en total frigång från kroppen när PCT startar så att naturlig testosteronproduktion kan återhämta sig så snabbt som möjligt när steroider och hCG är borta och kroppen inte längre är beroende av externa föreningar. hCG ger en stor fördel här med att påskynda återhämtningen när du startar PCT.

Fettförlust / metabolism / hunger

1. Clenbuterol

Clenbuterol är ett välkänt effektivt fettförbränningsmedel som passar bantningsstadier före tävlingen eftersom det har en kraftfull antikatabolisk egenskap som hjälper till att stoppa muskelförlust. Ursprungligen utformad som astmamedicin i betaceptorantagonistkategorin läkemedel.

De flesta användare kommer att pyramidera doseringen men alla kommer att uppleva olika nivåer av biverkningar och dosen bör justeras i enlighet med detta och dosökningarna görs gradvis. 100 mg till 120 mg dagligen är det normala dosområdet. En två veckors Kur är det rekommenderade maximumet med åtminstone samma längd mellan tiden utan att Clen används.

Jitters är en vanlig biverkning av Clen, medan Albuterol ofta är att föredra på grund av mindre negativa effekter hos de flesta. Dosen av det läkemedlet ligger vanligtvis mellan 15 mg och 20 mg dagligen, med flera doser som behövs på grund av dess korta halveringstid. Bra kost och träning kommer fortfarande att behövas för att få fördelarna med fettförlust av Clen eller Albuterol.

2. Efedrin, koffein och aspirin (ECA)

Detta är en ofta använda bunt som minskar aptiten och ökar fettförbränningen. De måste cyklas eftersom de kommer att börja få en minskad effekt efter ett tag.

3. Sköldkörtelhormon / hormonprekursor (T3 / T4)

Ett syntetiskt sköldkörtelhormon som direkt påverkar den ämnesomsättning som sköldkörteln kontrollerar. Detta kommer att resultera i en mer effektiv användning av kalorier för energi.

Det här alternativet passar inte alls på nybörjare och riktar sig till mycket mer avancerade användare. i själva verket till och med några av de mest avancerade kroppsbyggarna kommer inte hit men de som kommer att se fördelar för fettförbränning och bygga muskler tack vare de extra kalorier som bränns bort.

T3 / T4 fungerar bra med Clen för att förbättra effekterna, men du måste också vara medveten om eventuella effekter på naturlig sköldkörtelfunktion och av den anledningen bör den också användas i en pyramidKur under en kort tid.

För T3 / T4 vill du särskilt vara försiktig med nedsidan av pyramiden där du avsmalnar dosen för att låta sköldkörteln återgå till normal funktion.

Insulin

Insulin är naturligtvis mycket anabola och förekommer naturligt i kroppen som en kritisk komponent i hur mat används som energi. Att använda insulin med anabola steroider ökar tillväxten avsevärt. De flesta kroppsbyggare som använder insulin tar ungefär 10iu dagligen där det måste tas flera band per dag, så regelbundet som möjligt och med mat som innehåller en god mängd protein och kolhydrater; det bäst tas efter utbildning.

Insulin är inte något att röra med och mycket kan gå fel om du inte vet exakt vad du gör – därför är insulin helt i kategorin av de mest avancerade och erfarna kroppsbyggare och bör inte beaktas av nybörjare.

Andra tillväxtpeptider

Peptider kan vara en annan användbar inkludering i långa Kur. Detta inkluderar HGH, IGF-1 och potentiellt MGF. Långa Kur passar dessa peptider väl eftersom de arbetar på satellitceller under långa perioder och kan uppmuntra till ny celltillväxt eller hyperplasi.

1. HGH

HGH främjar muskelvävnads satellitcellaktivering och ökar IGF-1, hjälper också till i ledbrosketillväxt, proteinsyntes, hudhälsa och nedbrytning av fett för energi. Dessa resultat ses ofta bäst runt 6-månadersmarkeringen. Negativa effekter av HGH när de används vid höga doser på lång sikt är organ- och benväxt, så detta måste undvikas.

Kroppsbyggare kommer att använda doser som börjar så lågt som 4iu upp till 20iu med administrering som sträcker sig från varje dag till var tredje dag. Att dela upp dosen är en individuell preferens, med vissa människor som upplever vissa hand eller fötter som svullnar i doser av endast 4iu.

HGH kan användas antingen intravenöst eller intramuskulärt. Du vill sträva efter injektioner tidigt på morgonen, eller före träning eller efter träning där tillväxt av skadade muskler kan induceras.

2. IGF-1

IGF-1 ökar proteinsyntesen och muskelvävnadssatellitiv cellaktivering samt broskhälsa. Det är bäst att använda efter ett träningspass i ett dosintervall från 20 mg till 200 mg som en intramuskulär injektion, men doser över 50 mg innebär att du riskerar organtillväxt så få människor kommer att hitta något behov eller nytta för att överskrida det. Vanligtvis kombinerat med HGH för att bekämpa den negativa återkopplingsslingan för naturlig HGH-produktion.

3. MGF

Kunskap är fortfarande knapp på MGF men vad som är känt är att det är en variant av IGF som kan uppmuntra tillväxt av muskelceller. MGF kan användas med IGF-1 i en dos mellan 100 mg och 300 mg per vecka, tas bara en gång i veckan, medan IGF-1 används under resten av veckan.

Post Kur Therapy (PCT)

PCT behövs för att få din normala testosteronfunktion tillbaka på rätt spår efter undertryckning. Om du gör en kontinuerlig Kur kommer du inte att göra PCT men alla andra Kur kräver det. Det finns två huvudsakliga sätt att gå till PCT:

 1. Testavsmalning: Detta gör att du kan återgå till normal funktion och samtidigt hålla externt testosteron på en basnivå, varefter du börjar släppa ner det så att kroppen långsamt kan anpassas. När externt test börjar minska ökar den naturliga produktionen tills den fungerar på en normal nivå igen.
 2. HCG / SERM: detta använder HCG för att öka produktionen, följt av en SERM för att öka FSH- och LH-nivåerna. HCG kan användas under Kur vid underhållsdoser (cirka 250iu var 3-4: e dag). Eller så kan den användas med en högre dos under de senaste Kurveckorna i flera skott med 5 dagars mellanrum, med början vid 3000iu på det första skottet, ner till 1500iu i slutet. Du följer sedan upp med en SERM i 3 eller 4 veckor. Detta kan vara Clomid med en avsmalnande dos som börjar vid 200 mg på dag ett, minska långsamt och sedan reduceras till 50 mg under de senaste 2 veckorna. Eller så kan Nolvadex användas med början på 80 mg på första dagen, sjunka till 40 mg under ytterligare en vecka och ner till 20 mg dagligen under de sista veckorna.

Sätta ihop allting

Här är några exempel på hur en TRT och mycket lång Kur kan se ut. Det här är en grundläggande guide som du kan anpassa och bygga på efter dina behov.

 • Vecka 1-20 – 200 mg / e4d Deca-Durabolin
 • Vecka 1-36 – 500 mg / e4d testcypionat
 • Vecka 1-36 – 200 mg / e4d Masteron Enanthate
 • Vecka 1-39 – 0,5 mg / eod Arimidex (avsmalnande under de senaste 2 veckorna till 0,25 mg / eod)
 • Vecka 1-52 – 4iu / eod HGH, 40 mg / dag IGF-1 (efter träning)

PCT startar vecka 37-42 med Test Cypionate vid 50 mg / två gånger i veckan. I vecka 43 börjar du släppa varje skott med ~ 5 mg tills du når noll.

StandardKur (10-12 veckor)

Den vanligaste strategin som tagits av majoriteten av steroidanvändare är naturligtvis standardKurlängden, och denna mäts i intervallet 10 till 12 veckors längd.

Detta format är lämpligt för nästan vem som helst, och endast de som är på ytterkanten av steroidanvändning i båda ändarna – antingen väldigt nya och nervösa eller extremt hardcore och som vill utvidga användningen långt utanför torget – kommer att hitta standardKur inte efter deras smak. För resten av oss är detta ett utmärkt sätt att få fantastiska resultat och samtidigt begränsa tiden på Kur till en punkt där det är möjligt att hantera biverkningar.

Naturligtvis kommer de specifika föreningarna du använder att avgöra hur du hanterar en standardKur, men oavsett vad du använder om din kost och träning inte är noggrant planerad och genomförd under hela Kurs varaktighet, då kommer dina resultat kommer att bli besviken oavsett hur kraftfulla dina valda föreningar kan vara.

Fördelarna med standardKur

Du kan använda en standardKurlängd för alla mål inklusive bulking och skärning oavsett vad din erfarenhetsnivå är.

Användare som bulkar upp kommer att hitta 12-veckorsmarkeringen som en optimal tid att avsluta Kur eftersom det vanligtvis är runt den punkten där vinsterna kan minska och stoppa helt, vilket gör det ineffektivt att fortsätta. Det är bäst att rensa bort alla föreningar, ta en paus och sedan köra en annan Kur senare för mer vinster.

Denna typ av återkommande Kurplan kräver tillräcklig Kurtid emellan – vanligtvis bör detta vara minst lika med Kurlängden så att full återhämtning kan ske. Men du måste kunna upprätthålla dina vinster mellan Kur också eftersom du bara gör två Kur årligen av denna längd.

En annan fördel är att Kurlängden tillåter användning av både korta och långverkande föreningar så ditt val av föreningar är större jämfört med kortare längdKur.

Slutligen gör denna Kurlängd det realistiskt att använda HCG under Kur för att upprätthålla normal testikelfunktion; men de flesta användare föredrar att lägga till HCG endast under de senaste veckorna av Kur eftersom 12 veckor i allmänhet anses vara för långa.

Ulemper vid standardKur

De viktigaste nackdelarna med denna längdKur är kostnaden om du använder dyra steroider, liksom faktum biverkningar har mer tid att utvecklas och utvecklas. Som förväntat kommer du att uppleva avstängning med de flesta föreningar när du inte använder HCG på Kur så du måste ha en PCT-plan redo att implementera.

Primära föreningar för standardKur

De vanligaste primära föreningarna är helt enkelt en testosteronester (mestadels Enth, Cyp eller Prop) eller Sustanon. Dessa fungerar bara bra för en 10-12 veckors Kur och ger ett balanserat androgent och anabolt förhållande, samtidigt som de ger ett positivt uppsving för välbefinnandet och libido.

Användare som väljer att lägga till HCG kan använda olika primära föreningar eftersom naturliga testosteronnivåer sedan hanteras av HCG. Denna strategi är i allmänhet mer lämpad för längre Kur men snarare än den vanliga 10-12 veckan.

Testdoserna kan börja med 300 mg varje vecka helt upp till 2000 mg varje vecka för maximala vinster i höga slutet. Att öka dosen utöver denna punkt ger sällan fördelar gentemot de allvarligare biverkningarna. I stället för överdrivna testdoser bör användare överväga en sekundär förening eller peptider.

Nästan allt kan användas som en sekundär förening här som en stack. Mest populära är de gynnade steroiderna inklusive Dianabol, Anadrol, Equipoise, Deca-Durabolin, Trenbolone, Winstrol och Masteron, bara för att nämna några och ditt val beror mest på personliga mål.

Sekundära bulkföreningar

Här vill du lägga till styrka och storlek. De tidigare diskuterade Deca och EQ är båda användbara för detta ändamål, liksom Dianabol (DBol) och Anadrol.

1. Dianabol

DBol härstammar från testosteron och är en oral steroid. Det kommer med några betydande problem med gyno och vattentätning, men har stora fördelar för storlek och styrka. Med vattentillståndet kommer potentiellt blodtryck att öka.

DBols kraftfulla proteinsyntes och kväveretentionseffekter är det som gör det tilltalande trots biverkningarna. Som en 17aa oral steroid kommer det med levertoxicitetsrisker så de flesta användare kommer att vilja använda den under högst 6 veckor i Kur med doser som börjar på 10 mg dagligen upp till 60 mg dagligen.

2. Anadrol

Anadrol är också en 17aa oral steroid som ger liknande resultat som DBol. Det är baserat på DHT men omvandlas inte till östrogen. Trots detta kan det fortfarande orsaka en viss ökning av östrogen genom andra mekanismer, så det kan fortfarande producera gyno och vattenretention. När det gäller fördelar, det är mycket likt DBol och du kommer att använda Anadrol i doser som börjar på 50 mg dagligen upp till 150 mg dagligen, med doser uppdelade under hela dagen.

Dessa är alla utmärkta alternativ för bulkingKur som tillsatsstyrka och massa, men användare bör vara beredda på att vattenretention ska inträffa och därför planerar att kombinera dessa föreningar med ett aromatasinhibitor (AI) läkemedel.

Sekundära föreningar för Lean Mass eller Cutting

För styrka och muskelhårdhet kan vi titta på flera föreningar inklusive de redan nämnda Primobolan och Masteron, men också Trenbolone, Winstrol och Proviron. Se bara till att du använder den kortverkande Masteron propestern i en Kur av denna längd.

1. Trenbolone

En 19-Nor injicerbar, Tren är en mycket kraftfull massa och styrka byggare. Det kan öka IGF-nivåer och känslighet samt öka proteinsyntesen. Du kommer inte att ha vattenhållning med Tren heller eftersom det inte finns någon östrogenomvandling. Acetat och enanthate är de två vanliga estrarna av Tren.

Tren har visat sig ha fettförbränningseffekter såväl som att den är antikatabolisk så det hjälper till att behålla muskler. Den är super för skärning och generell sammansättning av kroppen men kommer med nackdelar inklusive att vara mycket undertryckande och känd som en libido mördare. Det kan medföra drastiska humörförändringar och sömnlöshet samt androgena effekter som akne och håravfall. Därför vill de flesta användare använda Tren under begränsade perioder för att minska svårighetsgraden av biverkningarna.

Dessutom, på grund av eventuella problem med prolaktin som höjs som kan eliminera libido, rekommenderas ofta en prolaktinantagonist att användas med Tren för att underhålla sexlysten. En typisk Tren-dos varierar upp till 100 mg dagligen.

2. Winstrol

Winstrol eller Winny finns i både injektion eller oral form och är en steroid från DHT. Det har kraftfull proteinsyntes och styrka-förstärkande effekter och kommer med fördelen med ingen vattenretention. Det fungerar bra med testosteron, men användare bör vara medvetna om att den orala formen är ganska hepatotoxisk.

Vid användning som injektion tas Winstrol i en dos mellan 50 mg och 200 mg dagligen varannan dag medan den orala formen används vid 25 mg-100 mg dagligen. Förvänta sig en högre effektivitet från den injicerbara formen och medför inte risken för levern.

3. Proviron

En DHT-härledd oral steroid som är en relativt svag förening jämfört med andra, men du hittar att den kan hjälpa till att frigöra testosteron eftersom det inte konverteras till östrogen eftersom det är baserat på DHT. Proviron är därför användbart för både skärning och bulking och för Kur där du använder steroider som har högre östrogena egenskaper. Proviron kan öka muskelhårdheten, men nackdelarna inkluderar levertoxicitetsrisker och möjlig godartad prostatahyperplasi (BPH).

Användare kommer att använda protokoll med DHT på mycket varierande sätt men mest används det under andra hälften av en standardKurlängd och fortsätter genom PCT. Doseringen sitter vanligtvis cirka 50 mg dagligen men kan variera allt från bara 25 mg dagligen upp till 150 mg.

Proviron, Masteron, Trenbolone, Winstrol och Primobolan kan alla öka styrkan och göra det utan vattenvikt vilket gör dem särskilt användbara för att klippa Kur där uppblåsthet ska undvikas och muskelhårdhet uppmuntras

Stacking

Erfaren användare staplar ofta multiplar av ovanstående läkemedel med testosteronbasen till ytterligare kvaliteter som DHT och 19-Nor. Detta är baserat på den potentiella höga synergin av DHT, 19-Nor och Test.

I vilket fall som helst är det välkänt att stapling tillåter användning av högre doser utan att nödvändigtvis lägga till samma ökning till sidoeffektprofilen. Detta är särskilt så när du använder högre doser av steroider eller där du vill fokusera på att bekämpa specifika biverkningar som du är mer benägen för individuellt, som högt blodtryck eller håravfall hos män.

Kickstart

Det är här du använder föreningar som är snabbverkande, inklusive båda oraler eller kortester-injicerbara för att starta Kur. Om Kur ska baseras på långsamma långverkande föreningar ger kicking med snabbverkande massor ett enormt uppsving och snabba resultat medan du väntar på att de långsammare verkande föreningarna ska starta in.

Du bör därför se resultat inom bara de första veckorna istället för att vänta på 4-6 veckors märket för de andra föreningarna. Dianabol, Winstrol, Masteron, Anadrol oral och testosteronpropionat är utmärkta alternativ för kickstart

Hjälpföreningar

Du kan använda samma hjälpföreningar och peptider som anges för långa Kur. Det kommer att finnas en viss användningsskillnad med peptider som att inte använda en låg dos HGH på lång sikt.

Istället kan du använda HGH, IGF-1 eller MGF för att förbättra vinsten, eller använda peptider under PCT för dess prestandaförbättrande och antikatabola egenskaper för att bekämpa det kataboliska tillståndet som ofta uppstår under PCT när testosteron är lågt.

Vissa människor experimenterar med kombinationer som HGH och IGF när de är på Kur vid specifika tider som efter ett träningspass med blandat resultat.

När de använder peptider för en Kur av denna längd får de mycket vikt eftersom de kommer att uppmuntra ny muskelfibertillväxt och förbättra storleken på befintlig muskel, plus hjälpa till att få underhåll under PCT och mellan Kur.

Medium Kur (6-8 veckor)

En Kur med medel längd kommer att vara kortare än en standardKur, vanligtvis varar mellan 6 och 8 veckor. Det finns några stora fördelar med en Kur av denna längd och den används ofta för skärning eller när en användare vill få fördelarna med extra höga steroiddoser utan risken att göra det på längre sikt.

Denna strategi kallas ofta en sprängningsKur och bara genom denna kortare Kurlängd använder du nästan alltid snabbare fungerande kortestersteroider. Dessa är de två huvudsakliga orsakerna till en Kur med medel längd:

 1. Skärande: En idealisk Kurlängd för fettförlust i kombination med en diet som inte blir ohållbar som den kan för oerfarna användare under längre Kur. Att använda rätt föreningar i en 6-8 veckors Kur kan ge betydande skärande och fysiska förbättringsfördelar.
 2. Blästring: Endast för avancerade användare eftersom sprängning innebär mycket höga doser av en eller flera kortverkande föreningar; används ofta för att krossa genom en platå.

Fördelar med en Kur med medel längd

Det finns många fördelar med att göra en Kur av denna längd och många användare tycker att det är en bra balans mellan att få resultat och kontrollera biverkningar.

 • Perfekt för muskelvinster: De snabbare verkande föreningar som du använder i en Kur som denna får framsteg inom den första veckan, så att du börjar märka vinster snabbt. Perioden på 6-8 veckor är perfekt för att göra maximal vinst utan att komma till den punkt där dina framsteg börjar minska. Du bör kunna göra tre Kur årligen av denna längd. att skapa en stadig framsteg under året.
 • Biverkningar är begränsade: De flesta kan hantera biverkningar under denna tidsperiod, men allt längre kan bli mer hanterbart. Ju längre saker som gyno, vattentätning och leverstress uppstår, desto svårare är det att stoppa eller reparera.
 • Snabbt testosteron-rebound: Om du använder HCG under en medellång Kur bör du ha en snabb återhämtning av naturligt testosteron och de flesta killar kommer att kräva bara några veckors PCT som börjar några dagar efter din sista steroiddos. Undertryckning kommer fortfarande att ske i en Kur av denna längd, och dess svårighetsgrad beror på använda föreningar, men återigen jämfört med att göra en Kur på 12 veckor eller mer kommer du att hitta det lättare och snabbare att återställa normal funktion.

Nackdelar med en medellängd Kur

Det finns några nackdelar att tänka på att göra en Kur på 6 eller 8 veckor:

 • Mindre sammansatta alternativ: Du kommer mest att vilja fokusera på korta esterföreningar som fungerar tillräckligt snabbt för att ge dig vinster inom denna tidsperiod. Längre estrar kan ta flera veckor för att verkligen sparka in så det är liten fördel att använda dem om du bara kör redskap under mindre än 8 veckor. Detta kan begränsa dina alternativ men ger fortfarande många utmärkta val.
 • Fortfarande kräver PCT: Även om detta kommer att vara sant för nästan vilken Kurlängd som helst, är testosteronavstängning fortfarande en övervägning för en Kur med medel längd även om eftereffekterna och nödvändig PCT sannolikt inte kommer att vara så länge som Kur under en längre tidsperiod. Så användare måste vara beredda att implementera någon form av PCT efter Kur och detta kan minimeras genom att använda HCG under själva Kur.

Primära föreningar för Kur med medel längd

Den vanligaste föreningen som används i en 6 till 8 veckors Kur är Testosteron Propionate, av flera goda skäl. Denna förening är idealisk eftersom:

 • Det är mycket effektivt för vinster och upprätthålla mager muskel
 • Det har ett vanligt anaboliskt till androgent förhållande mellan 100 och 100.
 • Alla fördelar med testosteron upplevs inklusive ökad energi, libido och mental wellness
 • Användbar för nästan alla ändamål inklusive massvinster, skärning och till och med sprängning
 • Börjar arbeta snabbt

De negativa faktorerna för att använda Test Propionate inkluderar de förväntade biverkningarna vi upplever med någon förening, liksom potentiell smärta vid injektion eftersom detta är känt som en av de mer smärtsamma injektioner att administrera. Den kortverkande karaktären hos denna testosteronester innebär att du kommer att injicera minst varannan dag, eller eventuellt varje dag.

När det gäller dosering av testosteronpropionat under denna Kurlängd kan man mäta en daglig dos vad som helst i det 50 mg dagliga till 300 mg dagliga intervallet enligt dina mål och erfarenhetsnivå. Om du bantar och bara vill bibehålla mager muskel är en låg dos effektiv, medan de som vill göra solida vinster kommer att dosera i högre ände.

Det finns några fall där du kommer att titta på att ändra det och inte bara använda testrekvisita på egen hand i denna Kur. Om du planerar att använda HCG kan du dra fördel av det mer begränsade undertrycket av testosteron och så lägga till ytterligare föreningar som Trenbolone eller Winstrol.

Ett annat exempel där du kan avvika från grundKur är där du använder denna mediumKur som sprängningsfas som en del av en mycket längre kontinuerlig Kur; i vilket fall skulle du öka dosen betydligt. Det här är en avancerad användarstrategi.

Det finns andra alternativ för primära föreningar i en medellång Kur: betrakta DBol, Anavar och Primobolan som exempel.

 • Dianabol kommer att vara effektiv med början på bara 20 mg dagligen, upp till 100 mg per dag. Denna förening kommer med mycket vattenretention så detta måste kompenseras med anti-östrogenläkemedel.
 • En Anavar Kur med medel längd som börjar med 40 mg dagligen och går upp till 100 mg per dag kommer att ge mer torra vinster och fettförbränning.
 • Slutligen, Primobolan är en fast förening att ta hänsyn till i en Kur med medel längd, börjar med 350 mg per vecka, eventuellt höja detta till 600 mg varje vecka men högre doser kommer att resultera i större undertryckning. styrka vinster.

Bra alternativ för sekundära föreningar inkluderar praktiskt taget vilken oral steroid som helst eller en snabbverkande injicerbar förening. Din valda förening kommer att bestämmas av vad du har tillgång till och dina mål för denna Kur.

Genom att stapla en av dessa föreningar i en medelKur kommer du att förbättra resultaten kraftigt och det finns många alternativ att välja mellan: Dianabol, Winstrol, Anavar, Trenbolonacetat, Masteron propionat, Nandrolone fenylpropionate (NPP) – listan fortsätter.

Sekundära föreningar för skärning och vinster

1. Anavar

Anavar är en populär oral steroid som ger dig en ökning i styrka såväl som fettförlust och läkande fördelar, men liten storlek ökar, men det har också liten eller ingen vattenretention effekt eftersom östrogena biverkningar inte är ett problem. Det orsakar inte heller mycket testosteronsuppression.

Anavar kommer med potentiella toxicitetsproblem i levern men en Kur med medel längd bör vara hanterbar för de flesta friska killar. En idealisk Anavar gör för en sekundär förening är upp till 100 mg dagligen. Det hjälper dig att upprätthålla vinster och fungerar som en sammansättning för att hålla dina framsteg stabila utan att leverera massiva resultat.

2. Nandrolonfenylpropionat (NPP)

Nandrolone fenylpropionate (NPP) är ett annat populärt alternativ för sekundär förening. Det liknar Deka-Durabolin men en kort ester som kommer med relativt milda biverkningar men också inte så starka resultat leder till tunnmassaförstärkning. Det är utmärkt för en skärKur eftersom det kommer med lite vattenhållning, med en bonus att ge stöd till lederna.

Doserna är effektiva med början vid 50 mg varannan dag, med potential att stiga till 200 mg varannan dag. Vanligtvis skulle du vilja dosera denna förening till mindre än din dos av den primära testosteronföreningen.

Sprängning och stapling

När du använder en sekundär förening för en sprängning medellång längdKur kommer ditt fokus att vara på att få storlek och styrka och här kan vi titta på att använda Anadrol eller Dianabol.

Du kan välja att stapla antingen oralt eller injicerbart material, men de flesta kommer att vilja hålla sig med injicerbara föreningar under en Kur på 6 till 8 veckor så att du kan undvika risk för hepatotoxicitet.

Hjälpföreningar

Dessa extra föreningar kan inkludera HGH och vissa användare kommer att inkludera Clenbuterol för skärning, eller T3 / T4 för att öka ämnesomsättningen.

Sätta ihop allting

En 6-8 veckors medellång Kur kan ta många former och konfigurationer.

Korta Kur (2-4 veckor)

Ett mer ovanligt tillvägagångssätt är att gå på en mycket kort Kur på bara 2 till 3 veckor. Du vill ha ett mycket specifikt skäl för att göra en Kur så kort, såväl som en djup förståelse av de föreningar du kommer att använda eftersom några av de långsammare verkande föreningarna kommer att vara nästan värdelösa för en så kort Kur.

Killar som använder korta Kur faller vanligtvis i två kategorier: den redan väl tonade individen som är nöjd med mindre vinster för att hålla dem igång och som gillar den långsamma och stadiga vinsten. Den andra kategorin av användare är de som utför en blitz-typKur, som som en liknande strategi som sprängKur. Här är de två huvudsakliga kortKurändamålen mer detaljerat:

Långsamma och stadiga vinster

För att vara i denna kategori har du redan använt mycket tid på att komma i form och kommer inte att leta efter massiva vinster eller stora förändringar i kroppen. Istället är målet en stadig vinst och vinster som är mer subtila och små. Dessa korta Kur kan genomföras regelbundet med en viloperiod på tre till fyra veckor mellan varje två till tre veckors Kur.

Vinsterna kommer att vara långsamma men de kommer att hända och du kan få dessa vinster med minimala negativa effekter på hälsan och minimalt testosteronsuppression. Du ser snabbare återhämtning efter Kur och en enklare förmåga att upprätthålla vinsterna.

Blitz Kurs

Liknande mål för sprängKur kommer mer erfarna användare att sträva efter en kort Kur på bara två veckor för att spränga en hög dos och detta används ofta tillsammans med andra hjälpföreningar som T3, HGH, IGF-1 eller insulin. Överträning för denna korta period är målet och användarna kommer att göra hardcorelyft medan de använder mycket höga doser.

Den korta Kur innebär att testosteronavstängning inte har tid att stiga upp, medan det fortfarande finns mer än tillräckligt med tid (när Kur görs i höga doser och med seriös träning) för att åstadkomma hypertrofi och hyperplasi.

Snabb tillväxt kan förväntas när kroppen går in i en form av chock för vad som kastas på den, men bara under denna korta tidsperiod. Användare kommer att sträva efter att fortsätta bygga vidare på dessa vinster med andra Kurplaner när blitzKur är slut.

Oavsett om du går för en långsam och stadig vinstare eller blitzKur, båda dessa typer av korta Kur har liknande för- och nackdelar och en liknande design av Kur.

Fördelar med en kort Kur

 • Minskad testosteronavstängning: Jämfört med längre Kur finns det mycket mindre tid för din naturliga testosteronfunktion att stängas av inom bara 2-3 veckor eftersom det är så lång tid det brukar ta innan någon betydande avstängning börjar utvecklas. Du kommer att upptäcka att normala nivåer kommer tillbaka snabbt i slutet av Kur eftersom steroiderna snabbt tas bort från kroppen.
 • Minimera biverkningar: Vi vet att ju längre steroider som används, desto svårare biverkningar kan bli. En mycket kort Kur igen ger inte kroppen mycket tid att utveckla många av de biverkningar som du vill undvika av östrogen och androgen karaktär. Även vanligtvis leverförgiftiga oraler kommer att ha en reducerad risk under en 2-3 veckors Kur, och om något gyno inträffar vid höga doser bör det vara lätt att hantera under denna begränsade tidsperiod.
 • Lättare att fokusera: Att sätta allt i en två till tre veckors tidsram när det gäller kost och träning är mycket lättare att hålla fast vid jämfört med att göra en mycket längre Kur. Detta gör att du kan fokusera helt under hela varaktigheten utan att försvinna. Du ser mindre eller inga plötsliga förändringar i humör och energi som kan tappa din prestanda.
 • billigare: Även om du kanske gör ett antal av dessa korta Kur under året, kommer kostnaden för varje Kur att bli minimal vilket ger en fördel för dem som inte har råd att fylla på föreningar.

Nackdelar med en kort Kur

 • Begränsat val av föreningar: Den mycket korta tidsram du behöver för att få resultat i denna Kur kommer att begränsa dina steroidval till de snabbaste verkningsalternativen, eftersom det inte är någon mening att använda en förening som tar många veckor att sparka in.
 • Kort fönster för vinster: Det kan förväntas att de vinster som uppnåtts under bara två eller tre veckor inte kommer att bli enorma eftersom kroppen bara inte har en chans att hoppa på muskler under den tiden, plus antalet träningspass som du förnuftigt kan passa in i. enormt heller. Vissa killar tränar två gånger dagligen i denna Kur bara för att få så mycket vinst som möjligt under denna korta tidsram. Det är också ett bra sätt att bryta igenom en platå.

Föreningar för en kort Kur

Du kommer att vara fokuserad på de kortare fungerande oralerna och injektionsmaterialen samtidigt som du kommer att upptäcka att bara några veckor inte kommer att vara tillräckligt med tid för att större avstängning ska hända. Ett bra val är Testpropionat som basförening eftersom det är mycket effektivt och kommer att vara en av få steroider som ger resultat under denna korta tidsperiod. Det är ett bra alternativ men inte det enda alternativet du har.

För att använda testrekvisita i en kort Kur är doser mellan 75 mg dagligen upp till 300 mg dagligen vanliga beroende på mål. Användare som blitzar kommer att gå för den högre dosen, medan de som vill ha mer kontinuerliga vinster kommer att gå för den lägre änden. Höga doser kan inte tolereras av alla och många kommer att hitta något i mellanområdet som 150-200 mg dagligen för att vara användbart.

För en avancerad blitzKur kan teststöd staplas med andra oraler eller injicerbara för att förbättra resultaten. Oraler kan användas i högre doser eftersom Kur är tillräckligt kort för att kompensera för negativa effekter, där Dianabol och Winstrol är vanliga alternativ.

Winstrol staplar bra med Dianabol i en dos av 50-100 mg dagligen. I en enda Dbol-Kur skulle du också titta på samma doseringsintervall.

Anavar tillhandahåller ett annat alternativ där du tar maximalt 120 mg per dag, men det är mestadels bara användbart för platåbustning.

Injektionsmaterial med en kortverkande ester som Nandrolone (NPP) och Masteron-prop, och Tren Acetate fungerar också bäst. NPP ska doseras inte mer än din dosering av testosteron, och i allmänhet bryr du dig inte om att köra NPP på egen hand i denna Kur.

Masteron kan användas på upp till 75 mg dagligen, men det kan hända att muskeltätheten utvecklas. Trots detta tycker många att det är ett bra tillskott för en kort Kur för att uppmuntra till hårdhet och styrka.

Trenbolonacetat passar inte alla i en kort Kur och är en förening som har starka för- och nackdelar. Det är mycket effektivt på kort sikt så långt som resultaten går, men det kommer att resultera i mest undertryckande av alla dessa föreningar och det är inte något som killar vill ta itu med på en kort Kur; i själva verket är det en av de stora fördelarna med en så kort Kurlängd.

Du kan komma runt detta något genom att använda HCG tillsammans med Tren Ace i underhållsdoser, men även då kan du fortfarande uppleva några allvarligare biverkningar för den första veckan; detta kan utplåna en halv eller en tredjedel av hela Kur. Detta gör Tren Ace till en förening som bara är användbar för killar som vet att de tål negativa effekter.

Hjälpföreningar

Att använda hjälpföreningar är inte så mycket i en så kort Kur. Om du använder HGH måste det vara i en hög dos för att ha någon effekt. Det är bäst kombinerat med IGF-1 i två veckor. De mest avancerade användarna kan tänka på T3 eller insulin men dessa är inte för nybörjare och kommer med risker för sköldkörteln om det inte görs rätt.

Sätta ihop allting

Det finns många kombinationer och Kurplaner du kan komma med på en kort 2-3 veckors Kur. När du gör flera shorts med veckor ledigt mellan dem, kan Clomid eller Nolvadex användas men de flesta killar kommer att se en snabb naturlig återhämtning av hormonnivåer även utan dessa läkemedel.

Cykeldiet, kosttillskott och träning

Att använda steroider kommer alla att vara för ingenting om du inte får din diet och träning rätt. Så vad ska du äta när du cyklar, och hur ska du träna? Återigen är detta mycket beroende av dina personliga mål och anledningen till att du gör en Kur till att börja med. Bulking och skärning kommer att ha två mycket olika diet- och träningsstrategier mellan dem.

Du kan enkelt göra misstaget att fokusera helt på vilken utrustning du kommer att använda och nästan sätta träning och diet saker till sidan som sista minuten plan. Men detta är ett recept för misslyckande: du borde lägga mer tanke och planera i din träning och matplan, annars är det inget att göra steroider alls.

Det är en kliché men det kan inte vara mer sant: du får bara ut vad du lägger i. Och det betyder maten och träningen du lägger i; steroiderna finns där för att ladda på dessa två kritiska ingångar.

De flesta människor behöver inte ändra sin diet eller träningssystem en hel del jämfört med att vara på eller utanför Kur. Under vissa omständigheter, som när du kör en Kur för tävlingsförberedelser, behövs mer specifika förändringar för att uppfylla ett mål, men de flesta killar kommer att hålla sig till ett mycket liknande program med några mindre förändringar under Kur, jämfört med utanför Kur.

Att låta dig gå av Kur med dålig kost och träning minskar alla fördelar och resultat, men det finns ingen tvekan om att steroiden kommer att driva alla träningspass på Kur till nya nivåer jämfört med off-cycletraining.

Låt oss titta på båda dessa faktorer mer detaljerat:

Träning

Oavsett om du är på eller av Kur, kommer du att träna. Vad du kommer att märka när du är på en Kur med nästan alla föreningar är din återhämtning avsevärt förbättras. Du kommer att märka att du återhämtar dig snabbare och behöver mindre avbrottstid mellan sessionerna.

Det är dock inte bara återhämtningen efter sessionen som kommer att förbättra stor tid. Återställning mellan uppsättningar kommer att vara mycket effektivare och detta kommer att göra det möjligt för dig att träna längre eftersom du i huvudsak avskräcker trötthet. Uppenbarligen ger detta snabbare resultat när du passar mer och mer in i varje träningspass.

Den ökade styrkan och aggressionen som många steroider ger kommer att se dig lyfta tyngre och ha en generell högre intensitet när du tränar. De flesta killar kommer att upptäcka att de kan göra två intensiva träningspass om dagen och passa en veckas träningsvärde utan redskap i några dagar när de är på redskap.

Eftersom varje muskel eller muskelgrupp återhämtar sig snabbare efter att du har arbetat, kan du nu rikta in dig på varje muskel mycket oftare eftersom dessa återhämtningstider emellan är avsevärt förkortade. Det betyder inte överträning eller glömma all viktig vila och sömn, men vad du kommer att kunna göra är att passa upp till dubbelt så många träning som är inriktade på en muskelgrupp inom samma tidsperiod. Om du tog en fem dagars paus efter att ha arbetat en del av kroppen, kan du se detta falla ner till bara två eller tre dagar.

Det spelar ingen roll vilken typ av träningsprogram du gör – allt från kraftlyftning, full kropp eller specifika metoder – du kan förvänta dig mer explosiv kraft och uthållighet, och även förmågan att lägga till uppsättningar och reps samt extra vikt utöver allt du kan göra när du inte är på Kur.

Att försöka dra för mycket vikt är ett vanligt misstag för nya växelanvändare. Du kommer att känna den extra styrkan och lusten att bli en hjälte kommer att bli stark, men medan musklerna snabbt blir starkare med steroider kommer ligamenten att hålla sig bakom och här har du stor risk för skador om du inte gör det. justera mer gradvis.

Tryck på alla sätt utöver de normala gränserna, det är halva anledningen till att vi använder redskap, men var inte dumt för det eller så kommer din Kur att avslutas tidigt med skada såvida du inte har en historia om styrklift eller annan typ av träning där dina ligament är vid en punkt kan de hantera den plötsliga extra belastningen.

Vissa föreningar är fantastiska för lederna och detta har stora fördelar men ger dig också en känsla av oövervinnbarhet, men återigen rekommenderas de flesta användare fortfarande att hålla sig till standard rep-intervaller för att undvika skador. Vissa steroider är exceptionella för att hjälpa till att läka skador och bygga brosk, som Deca, men ingen förening kommer att göra dig oförstörbar eller immun mot nya skador.

Diet

Ditt matintag kommer att bero på vad du siktar på att få från din Kur med två breda kategorier som bulkar eller skär, men vissa killar kommer att ha ett annat resultat i åtanke och kosten måste naturligtvis anpassas till detta – särskilt i villkor om du kommer att få massa eller vill bli mager i slutet av Kur.

Tävlingsförberedelser är ett annat mål och det kräver en särskilt välplanerad och ofta hardcore bantningsregim. Så vad kan steroider lägga till en redan bra kroppsbyggande diet? De hjälper dig att få ut mesta möjliga av din mat genom att:

 • Renare vinster: mer effektiv användning av kalorier och förbättrad proteinsyntes innebär bättre användning av kalorier jämfört med när Kur är utanför.
 • Muskelretention: steroider uppmuntrar till att bibehålla muskelvävnad även när du bantar hårt, så att du kan undvika den muskelavfall som du vanligtvis kan uppleva på en kaloriunderskottdiet och detta har helt klart exceptionella fördelar för att minska Kur.

Varje kille kommer att ha ett annat mål när bulking sträcker sig från att vilja ha relativt milda vinster ända upp till maximala massvinst med de kraftfullaste föreningarna och detta kommer att kräva att äta mer och äta kvalitet. De flesta kommer fortfarande att vilja ta in på bara 1000 extra kalorier varje dag.

Men inte bara 1000 kalorier av någonting; tydligt måste du fokusera på hur mycket protein du tar och kvaliteten på det proteinet. Proteinintaget bör vara omkring 1 gm per 1 kilo kroppsvikt som vägledning, men hardcore killar kommer ofta att fördubbla det.

Utan detta konsekvent höga proteinintag kommer tillväxten att vara begränsad och steroidanvändning försvinner något eftersom du helt enkelt inte kan få de tillväxtresultat du vill ha. Det är inte bara protein du planerar – kolhydrater och fetter är lika kritiska.

Använd din vanliga diet som bas för att utvärdera ditt vanliga dagliga intag av proteiner, kolhydrater och fetter och sedan räkna ut exakt vad du behöver lägga till eller öka för att uppfylla dina mål när du är på Kur. Alltför ofta tror vi att vi får tillräckligt med kalorier men vi är inte, och någon brist kommer att döda dina resultat när du är på utrustning.

Även om du slutar äta lite mindre än vad du borde vara för att öka massan, kommer du att märka en minskad tendens att förlora muskelmassa eftersom kroppen arbetar i ett sådant ökat anabola tillstånd med steroider i systemet.

Du bör redan ha ett bra grepp om de typer av fetter och kolhydrater att äta, och se till att hälsosamma fetter av kvalitet ingår. Eftersom så många föreningar kan ha en negativ effekt på kolesterolnivåerna, är detta särskilt viktigt under Kur där du kommer att behöva upprätthålla ditt omega-3-fettsyraintag; med fet fisk är en bra källa.

Sedan är det frågan om hur ofta man ska äta. Tre stora måltider om dagen är sällan tillvägagångssättet för kroppsbyggare, vare sig de är på eller av Kur. Istället håller du att dela upp måltider i delar spridda under hela dagen din energi utan att tynga dig eller orsaka trötthet innan du tränar. Allt från 5 till 8 måltider per dag är en vanlig strategi.

Om du vill äta rent under hela Kur, som du vill om du vill ha maximala resultat, är det ganska enkelt att dela upp ditt dietintag i de viktigaste matgrupperna:

 • Magert kött: Magert nötkött, kyckling, viltkött och fisk som lax och tonfisk utgör huvuddelen av ditt köttbaserade protein och är livsmedel med högt kaloriinnehåll och de kommer också att bidra med huvuddelen av dina dagliga kaloribehov.
 • Grönsaker: De flesta grönsaker är lämpliga att inkludera i alla måltider, men om du vill ha låga kolhydrater ska du lämna våra eller minimera potatis. Majs och ärter är också relativt höga kolhydrater. Bladgröna greener bör också ingå i grönsakskategorin eftersom de är rika på antioxidanter och B-vitaminer.
 • Fullkorn: Detta inkluderar alla fullkornsorter av bröd, ris och pasta, men återigen är dessa livsmedel med höga kolhydrater så att inkluderingen av dem (och i vilka mängder) kommer att bestämmas av målen för din Kur. Vissa killar innehåller många kolhydrater i varje måltid, medan andra har minimala eller inga. Utan tvekan kommer fullkolhydrat att vara starkt i kosten för en bulking.
 • Mejeriprodukter / ägg: Du kan enkelt lägga till lite extra protein här, men inte alla vill gå hårt på mejeriet på grund av det högre kolhydratinnehållet i full yoghurt och mjölk. Äggviter är praktiskt taget en häftklammer för många kroppsbyggare och alternativ med låg fetthalt som ost kan vara välkomna tillägg till kosten ibland.
 • Bra fetter: Dessa är viktiga att inkludera och ta in saker som olivolja, nötter och fiskolja eller växtbaserade oljor som linfrön. Dessa fetter hjälper till att kompensera effekterna av vissa steroider på kolesterol.
 • Frukt: Titta på sockret i fruktjuicer och hålla fast vid ren juice utan tillsatser, samt hel frukt, men om du är inriktad på en lågkolhydratdiet kommer frukt att bli en mycket liten del av din totala diet. Annars är banan, päron, bär och apelsiner alla värda att införas i moderation om för inget annat än deras höga vitamininnehåll.
 • drycker: Lätt att glömma bort, men drycker förutom vatten kan göra eller bryta en ätplan. Det är ingen mening att göra en hård diet om du chuggar fem burkar koks varje dag. Det säger sig själv att sodadrycker inte kommer att bidra med något positivt och vårt bästa alternativ är att hålla fast vid vanligt gammalt vatten och undvika bearbetade sockerdrycker.

kosttillskott

Glömmer inte tillägget av tillskott – bara för att du är på Kur betyder det inte att du nödvändigtvis ska ge upp några av de grundläggande kosttillskotten som är häftklamrar för kroppsbyggare oavsett om de använder utrustning alls eller inte. Dessa är de viktigaste tillskotten du kanske använder under din Kur, såväl som mellan Kur:

 • Protein: Att äta mycket kött är inte för allas smak, plus det kan bli mycket dyrt. Proteinpulver ger ett enkelt sätt att äta protein av hög kvalitet och det är nyckeln: det måste vara en högkvalitativ formel och inte en full av socker eller tillsatser. Vassleprotein är standardkällan för de flesta killar.
 • BCAA: BCAA ger dig ett bra komplement före träning och ger dig en grenad aminosyrasuppost som förbättrar prestanda och hjälper till att återhämta sig.
 • Kreatin: Kreatin ger ett uppsving till muskeltillväxt och styrka och anses vara säkert för långvarig användning. Se till att du dricker tillräckligt med vatten när kreatin flyttar mer vatten till musklerna så att du kan hitta dig själv med ökad törst.
 • Omega 3: Inte alla kan eller vill få tillräckligt med omega-3-olja från kosten så att fylla på det med ett bra tillskott garanterar positiva fördelar för kolesterol, antiinflammation och allmän kardiovaskulär funktion.

Olika kosttillskott kommer att fungera för dig jämfört med vad som fungerar för andra killar, men de flesta människor kommer att vilja ta dessa kosttillskott under hela året.

Min slutsats och rekommendation

Du bör redan ha en god uppfattning om din bulking och skärkapacitet innan du börjar använda redskap. Steroider kommer att förbättra din prestanda och resultat drastiskt och du kommer på en konstant väg att lära dig vad som fungerar och vad som inte gör för dig som en individ.

Redaktörens anmärkning: Om du vill ha mer verklig, NO-BS information om användning av steroider måste du kolla in Rakt från tunnelbanan (min rekommenderade underjordiska steroidguide). Allt i den här boken är en verklig upplevelse, inte teori.

Steroid Kur Längd Referenser

 1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9414081/
 2. https://www.fda.gov/regulatoryinformation/legislation/ucm148726.htm