IGF-1

IGF-1 definition

IGF-1 är förkortningen för Insulinliknande tillväxtfaktor 1. Också känd som somatomedin C , stimulerar tillväxthormon levern att producera detta hormon. Det släpps sedan in i blodomloppet.

Faktiskt, IGF-1 är en tillväxtfaktor, men du måste ha rätt nivå; nivåer som är för höga eller för låga kan vara en källa till problem. IGF-1 stimulerar tillväxt hos barn och kliniska studier har visat att mjölkproteiner har en betydande inverkan på IGF-1 i plasma.

Det har till och med föreslagits att unga människors förändrade storlek, som ökar i många länder, kommer från den betydande konsumtionen av mjölk och härledda produkter och deras proteininnehåll.

Regelbunden fysisk aktivitet eller intensiv sport minskar kroppens produktion av IGF-1 och ökar dess bindning i blodet (genom IGF-BP), vilket begränsar förlusten av bentäthet som kommer till alla med åldern.

 

Effekter av doping med IGF-1

Insulinliknande tillväxtfaktor 1, Somatomedin. Denna produkt är tänkt att ge samma anabola effekter som insulin, men är det så? Låt oss gå lite mer i detalj …
Under de senaste åren har alla i gym, viktlyftklubbar och bodybuilding tidskrifter pratat om IGF-1.

IGF har en tillväxtfaktor identisk med insulin, och kallas också somatomedin C. Det är oerhört viktigt för småbarns tillväxt, och för vuxna spelar det en anabol roll.
Det är ett tillväxthormon som bestämmer sin egen implementering. Detta tillväxthormon utlöser levern att producera hormoner som uppmuntrar tillväxt av muskler. En av dessa hormoner är IGF-1.

IGF-1 verkar mycket mer direkt än tillväxthormon själv. Därför är det väldigt lätt att förstå det stora intresset från kroppsbyggare och andra viktlyftare.

Vilka är effekterna av IGF-1 hormon för kroppsbyggare?

  • Det orsakar ben- och muskeltillväxt.
  • Det har en anabolisk roll, vilket innebär att den ökar anabolismen, dvs. förvandlar näringsämnen till levande vävnad.
  • IGF-1 hormon förbättrar återhämtning och läkning och minskar också fettmassan.

Samtidigt är det viktigt att indikera att tillväxthormon får hela kroppen att växa, inklusive alla muskler. Vi måste uppmärksamma det faktum att kroppen kan bli deformerad. Det är lätt för en specialist att identifiera en idrottare som konsumerar denna typ av produkt.

Mänskligt tillväxthormon IGF-1 har många positiva effekter. Det stärker musklerna genom att öka antalet celler (hyperplasi), medan å andra sidan anabola steroider helt enkelt ökar storleken på befintliga muskelceller.
Detta betyder att även efter att du har stoppat intaget fortsätter du att utvecklas.

Få studier har utförts på IGF LR3 (till skillnad från IGF-1), vilket är känt för att vara 2-3 gånger så kraftfullt som standard IGF-1 på grund av dess längre halveringstid.

IGF-1 används sällan eftersom dess livslängd är mycket kort, mer eller mindre 10 minuter. Dess ersättare IGF-1 LR3 (modifierad version av IGF-1, som inte produceras naturligt av kroppen) föredras till stor del, med en livslängd som varar i flera timmar. Av denna anledning tas det mindre ofta och i mindre mängder i frystorkad eller rekonstituerad form.

Doseringen varierar från 20 till 120 mcg / dag. Resultaten syns relativt snabbt. Behandlingen varar från 4 veckor till 50 dagar. Det ideala intaget är intramuskulär injektion strax efter träningen.

En studie på manliga ämnen som gjorde injektioner varje dag i 6 veckor (vare sig med HGH ensam, IGF-1 ensam eller IGF-1 och HGH tillsammans) visade ökad mager kroppsmassa, förvärvade motstånd och minskade fettmassa.

PEG-MGF (tillväxtfaktor)

En vetenskaplig rapport visar denna produkts dopningspotential. En tidigare studie har visat att en enda injektion som ges till en mus orsakade 25% tillväxt på bara tre veckor.

IGF-1

IGF-1

Biverkningar av IGF-1

Hypoglykemi: Hypoglykemi kan orsaka yrsel och svindel. Detta kan kompenseras med en balanserad diet och kolhydratintag strax efter injektioner.

Vattenretention: vissa användare har upplevt vattenretention. Överskott av vatten fäster vid kroppens vävnader, och kroppen ackumulerar mer vatten än det eliminerar.

 

15 citat från Arnold Schwarzenegger

 

  • trenbolone-acetate-2

 

Diet under en IGF-1-behandling

IGF-1-peptider påverkas inte av mat. Därför finns det inga begränsningar eller modifieringar i kosten.

De enda ”reglerna” för IGF-1-peptider är att försök att göra injektioner så snart som möjligt efter träningen och om möjligt in i en muskel som kan börja förstärkas omedelbart. Oroa dig dock inte om du inte kan följa dessa regler, eftersom de två peptidernas långa halveringstid innebär att dina injektioner alltid kommer att flyttas genom blodomloppet och hitta receptorplatser i musklerna för att utföra sina anabola effekter.

Eftersom den primära rollen för IGF-1 och PEG-MGF är att skapa nya muskelceller , den bästa dieten är rik på proteiner, helst äts runt träningspass.

De viktigaste tiderna för att konsumera proteiner, helst i form av flytande aminosyror som BCAA, är precis före och under dina träningspass.

Logiskt bidrar protein som tas efter träning inte till muskelsproteinsyntes utan snarare till kroppens totala proteinsyntes. Att konsumera aminosyror under en träningssession leder direkt till muskelproteinsyntes på grund av den snabbare blodcirkulationen från den fysiska ansträngningen, vilket resulterar i effektivare leverans av aminosyror direkt till musklerna .

Det finns också variationer, med IGF-1 DES. Det är tio gånger effektivare än normalt IGF-1.

I sin naturliga (endogena) version består IGF-1 av 70 aminosyror. IGF-1 DES (1-3) har en modifierad sekvens där de sista tre aminosyrorna (på tri-peptidens N-terminala ände) avlägsnas.

Tack vare denna justering orsakar IGF-1 DES inte blockering på grund av dess beroende av det bindande proteinet som tillåter det att cirkulera. Därför är cirkulationen av IGF-1 DES gratis och tillgänglig över hela blodomloppet och väntar på att hitta en receptor.

Under fysisk ansträngning sker förbränning i muskeln tack vare syre och socker. Detta skapar ADP (Adenosine Di-fosfat) och sedan mjölksyra.

Uppsamlingen av mjölksyra i musklerna orsakar en brännande känsla eller till och med kramper i höga doser. Dessutom förhindrar denna syra receptorer från att fungera korrekt. Därför kommer vissa anabola eller antikatabolika inte att hitta sin receptor och kommer inte att kunna agera. Detta kan hända med IGF-1, men inte för IGF-1 DES som är receptorfri.

IGF-1 DES är 100% biotillgängligt (eftersom det inte är bundet till receptorer), det är tio gånger mer anabola än IGF-1 skapat av kroppen och det har fördelen att vara aktiv även när mjölksyra förekommer i muskelvävnaderna .
Många tycker det är synd att dess aktiva liv bara varar några minuter.

Referenser

  1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?linkname=gene_pubmed&from_uid=3486
  2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?linkname=gene_pubmed&from_uid=16009
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC423906/