HGH Biverkningar

 

Human Growth Hormone är inte en anabola steroider. Det är inte ett steroidhormon av någon speciell typ och faller istället under klassificeringen som ett peptid / proteinhormon. Det är inte heller ett könsspecifikt hormon, och så gör det inte bara att biverkningar av mänsklig tillväxthormon helt kan ogiltiga de biverkningar som är typiska för alla anabola steroider, utan det gör det också möjligt att använda mänsklig tillväxthormon i lika effektivitet för både män och kvinnor.

Med detta sagt kommer kvinnliga användare aldrig någonsin att uppleva någon maskuliniserande androgen viriliseringseffekt, på grund av vad som tidigare nämnts, Human Growth Hormone är inte ett könshormon av någon typ. Enligt samma logik kommer manliga användare aldrig att uppleva östrogena biverkningar heller. Det har emellertid visat sig att humant tillväxthormon är ett viktigt mediatorhormon (som arbetar med östrogen) som är involverat i utvecklingen av gynekomasti. Vissa interaktioner som dessa måste noteras, eftersom det är mycket viktigt om en person vill köra anabola steroider tillsammans med Human Growth Hormone.

Även om HGH-biverkningar inkluderar nästan ingen av samma biverkningar förknippade med anabola steroider, har humant tillväxthormon olika biverkningar av sin egen unika natur som måste täckas.

Vanliga biverkningar av humant tillväxthormon

Karpaltunnelsyndrom:

En vanlig HGH-biverkning, detta är det direkta resultatet av vätskeansamling runt senor, leder och bindväv. Det som inträffar i detta fall är vattentätningen i omgivande vävnader runt nerverna kommer att få dessa vävnader att pressa mot nerver i olika viktiga fläckar (ofta runt lederna). Vad som är resultatet är karpaltunnelsyndrom, om det är tillfälligt. Karpaltunnelsyndrom orsakat av administrering av humant tillväxthormon kännetecknas av stickningar eller domningar i extremiteterna (händer och fötter), särskilt när användarens ben är i vikta lägen under längre perioder. I ett sådant fall blir extremiteterna ofta dumma, men känslan bör långsamt återvända efter att man har sträckt ut benen och flyttat dem, följt av stickningar och sedan känslan.

Karpaltunnelsyndrom är ofta en tillfällig biverkning av mänsklig tillväxthormon som tenderar att försvinna efter upphörande av användning. I värsta fall är nervskador i det specifika området möjliga, vilket kan leda till långvarig eller permanent förlust av känsla. Återigen förvärras allvarligheten hos karpaltunnelsyndromet med högre doser.

Vattenretention:

Som nämnts många gånger redan är vattenretention en särskild biverkning av mänsklig tillväxthormon som ofta minskar efter flera veckors användning, även om denna biverkning har rapporterats kvarstå under hela användningsvaraktigheten av vissa användare. Denna biverkning kan öka potentialen för blodtrycksökningar och öka svårighetsgraden av karpaltunnelsyndrom, såsom beskrivits ovan.

Gynecomastia:

HGH-biverkningar inkluderar potentiell gynekomasti. Som nämnts tidigare är mänskligt tillväxthormon ett viktigt mediatorhormon som fungerar med östrogen i utvecklingen av gynekomasti1. Det är därför individer bör vara medvetna om att användningen av aromatiserbara anabola steroider i kombination med humant tillväxthormon kommer att ge ökande potential för utveckling av gynekomasti.

Vissa användare har upplevt utvecklingen av gynekomasti även utan användning av aromatiserbara anabola steroider, även om det är mer sällsynta fall där individens kropp är mycket känslig för effekterna av mänsklig tillväxthormon även i närvaro av låga eller normala östrogennivåer.

 

15 citat från Arnold Schwarzenegger

 

  • trenbolone-acetate-2

 

Individer kan effektivt bekämpa detta problem med användning av antingen en aromatasinhibitor (vid körning av aromatiserbara anabola steroider med humant tillväxthormon) eller användning av en SERM (Selective Estrogen Receptor Modulator) såsom Nolvadex för att hindra östrogen från att fästa sig vid och aktivera receptorplatser i bröstvävnad. Detta skulle förhindra effekten av humant tillväxthormon på gynekomastiutvecklingen, eftersom östrogen är en nyckelkatalysator för utvecklingen av gynekomasti, som måste finnas i tillräckliga mängder tillsammans med mänsklig tillväxthormon för att ge denna biverkning.

HGH Biverkningar

HGH Biverkningar

Akromegali:

Detta är ett tillstånd som kännetecknas av överdriven bentillväxt i kroppen, mest märkbar i händer, fötter, käke (mandibel) och panna. Akromegali är vanligtvis resultatet av överdrivet humant tillväxthormonnivå hos en människa (antingen från naturlig endogen produktion eller från användning av exogena källor). Gigantism är ett sådant tillstånd vid akromegali som orsakas av överdriven endogen produktion av humant tillväxthormon i hypofysen. Vad som måste klargöras när det gäller denna biverkning är det faktum att det finns två krav för att detta tillstånd ska manifestera sig: 1.

Långvarig användning av tillväxthormon (år efter år med konsekvent användning), och, 2. Överdriven och / eller höga doser av humant tillväxthormon, särskilt vid långvarig användning. Intermittenta cykler av humant tillväxthormon vid förnuftiga och måttliga doser bör inte ge denna effekt hos människor. Icke desto mindre sker förstoringen av händer, fötter och käke inte över natten och sker under årens lopp (därför varför överdriven övergrepp är nödvändig för denna effekt). En effekt som kräver så lång tid för att långsamt manifestera sig är ofta aldrig märkbar om inte en person jämför en bild av sig själva med en föregående 7 eller mer gammal, till exempel (under vilken tid Human Growth Hormone ständigt utnyttjades).

Hypoglykemi och diabetogenes:

Om blodsockernivåerna inte övervakas korrekt eller om användning av humant tillväxthormon sträcker sig utöver en viss längd vid höga doser, kan hypoglykemi och diabetes ofta bli en risk.

Hypoglykemi kan och förekommer även vid mindre doser och tidigt vid användning av humant tillväxthormon, och även om hypoglykemi inte är en allvarlig eller livshotande biverkning alls på kort sikt kan långvariga repetitiva hypoglykemiska avsnitt leda till diabetes. Humant tillväxthormon minskar insulinkänsligheten i kroppen och höjer blodsockernivån. Detta kan också uppstå hos dem som inte tidigare hade några diabetiska tillstånd.

Organtillväxt:

När tillväxthormon läker, reparerar och växer nästan varje cell och vävnadstyp i kroppen; organutvidgning kan bli en möjlig fråga som ett resultat. Än en gång, som med biverkningen av akromegali, måste alltför stora doser av mänsklig tillväxthormon användas utöver långvarig användning.

Organtillväxt är en långsam process som äger rum under lång tid (och sker snabbare i närvaro av höga eller överdrivna tillväxthormondoser). Denna GH-bieffekt orsakar också ofta vad som kallas “GH-mage” eller “HGH-tarm” som ofta ses i de högsta professionella kroppsbyggarna. I sådana fall blir organtillväxt (i detta fall specifikt tarmarna) tillräckligt stor för att börja pressa utåt mot buken, vilket ofta ger tarmen ett distenderat utseende när den inte är böjd.

Andra mindre men mer sällsynta biverkningar av GH som varierar mellan individer inkluderar också:

influensaliknande symtom, huvudvärk, ryggsmärta, yrsel, illamående och rinit (inflammation i slemhinnorna i näsan och bihålorna, vilket ofta skapar en “stuffy näsa” -känsla). Ofta upplevs dessa biverkningar mycket sällan, och om de är det, uppvisar de normalt de första dagarna eller veckorna av användning och avtar snabbt när kroppen vänjer sig vid de högre humana tillväxthormonnivåerna som administreras.

Tillväxthormon Referenser:

  1. https://www.nytimes.com/1998/04/12/style/anti-aging-potion-or-poison.html
  2. https://www.law.cornell.edu/uscode/text/21/333
  3. https://www.medscape.org/viewarticle/515665
  4. https://web.archive.org/web/20060328121242/
  5. https://www.deadiversion.usdoj.gov/drug_chem_info/hgh.pdf