HCG

Human Chorionic Gonadotropin kallas också Humant Gonadotropin .

Det är ett glykoproteinhormon som produceras under graviditet, och också tillverkat av embryot strax efter befruktningen och sedan av trofoblasten (en av vävnaderna i morkakan). Det kan upptäckas i blodet från den tionde dagen efter ägglossningen. Det tar ytterligare några dagar att upptäcka det i urin.

Detta hormon existerar endast i primater (som människor, i detta fall HCG) såväl som i häst (kvinnliga åsnor och ston, i detta fall av EKG: Equine Chorionic Gonadotropin, innan det kallas Gravid Mare Serum Gonadotropin – PMSG).

HCG: s huvudfunktioner är att upprätthålla corpus luteum under graviditeten (upp till den nionde veckan) och progestogen utsöndring. Men det har också en anti-gonadotropin-effekt genom att hämma LH- och FSH-sekretion.

HCG betraktas som en steroid eftersom det också tillåter corpus luteum att utsöndra progestogen och stimulerar steroidutsöndring från fostrets gonader. Det är en trofoblastisk GnRH som reglerar HCG-syntes och utsöndring.

HCG i medicin

Dess närvaro är snabbt märkbar utan att behöva mätas. Ett välkänt exempel är graviditetstestet.

Under loppet av att hitta och mäta HCG ger dess nivåer en uppskattning av graviditetens ålder och upptäcker molära eller extrauterina graviditeter.

Att analysera doseringen mellan den 15 och den 17: e graviditeten med andra parametrar visar en högre risk för Downs syndrom. Om det råder tvivel om resultaten, används sedan fostervattenprocessen (ett kirurgiskt ingrepp som använder en nål för att ta ut lite fostervatten) för att ogiltiggöra eller bekräfta dess närvaro, eller upptäcka andra genetiska eller kromomala anomalier.

 

15 citat från Arnold Schwarzenegger

 

  • trenbolone-acetate-2

 

HCG & fertilitet

Människokroppen producerar naturligtvis HCG. Detta hormon ökar äggstocksaktiviteten och ägglossningen hos kvinnor och stöder produktion av det kvinnliga könshormonet: östrogen.

För män stimulerar det testosteronskapande , oumbärligt för produktion av spermatozoa. Pregnyl är ett exempel.

Hormonerna i hypotalamus (liknande GnRH) kontrollerar ägglossningen genom att hämma produktionen av kvinnliga könshormoner. Det finns två typer: antagonister och agonister. Antagonisterna ingriper direkt för att förhindra för tidig ägglossning.

gonadotropiner (FSH och LH) spelar en viktig roll i den naturliga cykeln.

För gonadotropiner definieras funktionerna hos LH och FSH enligt följande: FSH stimulerar follikeltillväxt och östrogenproduktion. LH orsakar den slutliga mognaden av ägget såväl som början av ägglossningscykeln.

Detta HCG-hormon gör det möjligt för kvinnor att upptäcka graviditet och bestämma befruktningstiden. Det är också ett sätt att övervaka den sunda utvecklingen av fostret.

Det hjälper också ägglossning och könshormonproduktion hos kvinnor som har fertilitetsproblem.

För män kan detta hormon användas stimulera androgen utsöndring i cellerna om det finns risk för kryptorchidism (obevisade testiklar) och behandla sterilitet genom att producera spermier. Slutligen används detta hormon också för att behandla misslyckad hormonproduktion i testiklarna.

Använda HCG i en anabol steroidcykel

Spermproduktion hämmas snabbt medan du tar steroider, med möjlig oligospermia (onormalt låg spermier närvaro) och azoospermi (total frånvaro av spermier i sperma). Detta orsakar också testikelatrofi och välkänd feminisering som gynekomasti (ökad östrogen orsakar bröstutveckling hos män). Andra problem stöds också, inklusive fertilitetsproblem, libido-störningar … till och med impotens.

Från allt vi har diskuterat ovan såväl som HCG hormons användning vid olika behandlingar, kommer du lätt att se att det kan användas av olika skäl när du tar steroider för bulking eller fettförlust för att få “torr” massa.

Som ni har förstått är HCG-hormonet inte en anabola steroider utan ett tilläggshormon som många kroppsbyggare och “styrka” idrottare tar under den andra delen eller slutet av deras steroid cykel.

Det finns flera skäl för att ta denna produkt, främst för att undvika metaboliska olyckor eller förlust av libido eller sexuell förmåga. Som du vet är resultatet av att ta steroider resulterande i inaktiva testiklar och därför en verklig nedgång i produktionen av spermier och kvalitet av spermier under hela steroidcykeln, och till och med under en tid efter att intaget har upphört.

Eftersom steroider är androgener, ersätter de testosterons verkan, som testiklarna slutar producera naturligt .

Detta ses i 4-5 veckors cykler, men eftersom alla reagerar annorlunda kan det förekomma tidigare.

Om testosteronnivåerna blir farligt låga i slutet av cykeln måste du agera omedelbart för att föra dessa nivåer så nära det normala som möjligt. Eftersom steroider inte längre tas, tar ingen produkt platsen för testosteron.

Därför riskerar all massa som förvärvas under cykeln snabbt att gå förlorad och allvarlig uttorkning kan då uppstå.

Detta är när du på allvar måste överväga att ta humant koriongonadotropin av flera skäl. Ursprungligen har detta intag en skyddande effekt, omedelbart omstart av den naturliga testosteronproduktionen i testiklarna och reglerar libido och spermakvalitet på nära normala nivåer. Sedan ersätter HCG-hormonet luteiniserande hormon (LH), som normalt ansvarar för att trigga testosteronproduktion för att kompensera för bristen under intag och några dagar efter en steroidcykel.

HCG tas i form av HCGregnyl, som används av kroppsbyggare för att hjälpa testiklarna att återfå sin ursprungliga storlek och funktion. Det är också förbättrar idrottsprestanda .

HCG Pregnyl innehåller humana korioniska gonadotropiner. Detta enzym stöder det kvinnliga reproduktionssystemet.

Om du använder HCG-hormon i slutet av en steroidcykel hjälper du att undvika en “krasch” så mycket som möjligt och återgå till det normala så snabbt som möjligt.

HCG (Human Choronic Gonadotropin) hormon spelar en viktig roll för idrottare, viktlyftare, kroppsbyggare och fans av intensiv viktträning som regelbundet tar steroidcykler för att minska risken för deras testiklar, spermkvalitet och libido och vill snabbt återgå till en normal nivå av testosteron i kroppen efter avslutad cykel.

bodybuilders anser det vara en produkt för slutcykelterapi .

En annan mycket viktig punkt, positiv för konkurrenterna, är det humant korioniskt gonadotropin kan inte påvisas i dopningstester . Som ett resultat tar många konkurrenter denna produkt före tävlingar för att upprätthålla en tillräckligt hög androgennivå.