Efedrin

Översikt och historia om efedrin

Alla de nämnda föreningarna (stimulanter / sympatomimetika) kommer att verka på nervsystemet och väsentligen öka aktiviteten hos CNS (Central nerv nerv System), bland andra effekter. Efedrin kommer också att öka utsöndringen av Norepinephrine (även känd som Noradrenalin) i kroppen, vilket ytterligare kommer att hjälpa till att agera på alfa- och beta-receptorer i kroppen. De åtgärder som Efedrin har på alfa- och beta-receptorerna kommer att utlösa olika effekter i olika celltyper och vävnader i kroppen. Till exempel, precis som Clenbuterol, Efedrin när de verkar på alfa- och beta-receptorerna i cellerna som foder bronchialvägarna, kommer att orsaka bronkial dilatation (öppningen av bronchialvägarna).

Detta är särskilt viktigt för astmapatienter, som efedrin har använts i traditionell kinesisk medicin i hundratals år. När efedrin verkar på alfa- och beta-receptorerna i fettcellerna kommer det att initiera lipolysprocessen (fettuppdelning) varigenom fria fettsyror mobiliseras och frigörs från fettcellen för konsumtion av kroppen som bränsle / energi. Effekten av efedrin på CNS kommer också att öka förmågan att generera nervimpulser mer effektivt, och därför låter användaren generera starkare och kraftfullare muskelsammandragningar (ofta mycket fördelaktigt för viktträning, kraftlyftare och kroppsbyggare). Som man lätt kan se går tillämpningarna av efedrin långt utöver omfattningen av enkel fettförlust.

Som ett fettförlustmedel är Efedrin kanske i nivå med Clen i popularitet och kanske ännu mer känt än Clenbuterol. Efedrin som en förening och medicinering har varit känt för människor i tusentals år och anses vara en mycket gammal medicin. Det har använts i traditionell kinesisk medicin i tusentals år och dess användning går tillbaka till Kina till Han-dynastin. I Kina är det känt som Ma Huang, och användes i sin naturliga form från Ephedra Sinica (känd i Kina som ‘Ma Huang’), som innehåller den aktiva föreningen efedrin i den. Syntesen av efedrin utfördes 1885 av den japanska kemisten Nagi Nagayoshi, och den industriella massproduktionen av efedrin i Kina påbörjades under 1920-talet av läkemedelsföretaget Merck.

 

15 citat från Arnold Schwarzenegger

 

  • trenbolone-acetate-2

 

Kemiska egenskaper hos efedrin

Efedrin tillhör klassen sympatomimetiska läkemedel och är en sympatomimetisk amin. Det är mycket nära besläktat med amfetamin och metamfetamin och har liknande effekter på djurens fysiologi, men i mindre utsträckning i många fall.

Egenskaper hos efedrin

Efedrin kommer att uppvisa olika effekter på kroppen genom dess förmåga att direkt interagera med alfa- och beta-receptorer, liksom dess förmåga att möjliggöra den ökade utsöndringen av Norepinephrine. Den bästa analogin att använda i fråga om Efedrins aktivitet i kroppen är jämförelsen med Clenbuterol i förhållande till en hammare och nagelanalogi: Clenbuterols handling att selektivt aktivera Beta-2-receptorer motsvarar att flera spikar sticker ut från en träyta och en hammare används för att hammare en specifik spik på huvudet, medan efedrin motsvarar att man använder en större slägga för att slå flera spikar på huvudet för att driva dem in i träet. Även om det inte är en perfekt analogi, förklarar detta Efedrins aktivitet med en hel del noggrannhet. Genom sin aktivitet med alfa- och beta-receptorerna, som beskrivits tidigare, kommer den att initiera processen för fettförlust i fettceller i kroppen. Dess interaktion med samma receptortyper på andra celler, såsom CNS, kommer att öka förmågan för ytterligare kraftgenerering av skelettmuskler och därmed förbättra prestanda i en mer kortvarig omedelbar mening.

Efedrin:

Kemiskt namn: (R *, S *) – 2- (metylamino) -1-fenylpropan-1-ol
Molekylvikt:
165.23 g/mol
Formel:
C10H15NO
Original Tillverkare:
Merck
Half Life:
3 – 6 timmar
Detektionstid:
5 dagar
Anaboliskt betyg:
N / A
Androgent betyg:
N / A

Efedrin Referenser:

Dopaminmedierade åtgärder av efedrin i råttens substantia nigra. Munhall AC, Johnson SW. (2006). Brain Res. 1069 (1): 96-103. PMID 16386715

Ford MD, Delaney KA, Ling LJ, Erickson T, redaktörer. Klinisk toxikologi. Philadelphia: WB Saunders; 2001. ISBN 0-7216-5485-1 Research Laboratories; 1996. ISBN 0-911910-12-3

Principer för missbruk och lagen: Tillämpningar inom rättsmedicinska, mental hälsa och medicinsk praxis. Norman S. Miller (26 februari 2010). Academic Press. s. 307. ISBN 978-0-12-496736-6.

Narcotic Culture: A History of Drugs in China. Frank Dikotter (16 april 2004). University of Chicago Press. s. 199. ISBN 978-0-226-14905-9.

Merck Manuals> EPHEDrine Senaste hela granskningen / revisionen januari 2010.