Cytomel (T3)

Översikt och historia av Cytomel (T3)

Cytomel är ett varumärke och handelsnamn för T3, som är Liothyronine Sodium. Liothyronine Sodium är en syntetisk variant av människokroppens eget sköldkörtelhormon. Det bör förstås att människokroppens egna naturliga endogent tillverkade sköldkörtelhormon faktiskt kallas Triiodothyronine, vilket skiljer sig från Liothyronine Sodium. Liothyronine är L-isomeren av Triiodothyronine. Liothyronine och Triiodothyronine är båda nästan identiska med varandra, men Liothyronine är en mer kraftfull variant och absorberas också bättre oralt, varför det har utvecklats till ett receptbelagd medicin och beredning som kallas Cytomel, Tiromel, Tertroxin, etc. Inom en medicinsk och klinisk inställning, Cytomel (T3) används vid behandling av hypotyreos, vilket är ett tillstånd där en individs sköldkörtel inte utsöndrar de korrekta och normala nivåerna av sköldkörtelhormon för korrekt funktion.

I ett sådant fall diagnostiseras hypotyreos ofta via ett blodprov som analyserar serumhormonprofilen för sköldkörtelhormoner (T3, T4 och TSH, som är sköldkörtelstimuleringshormon). Hypotyreoidism medför också olika symtom som brist på energi, slöhet, vikt och fettökning, håravfall och förändringar i hudfärg och struktur. T3 är det primära sköldkörtelhormonet som används av kroppen.

Tyvärr är T3 en av de föreningarna inom bodybuilding och atletisk samhälle som har samlat en stor mängd mystik, rykten och lögner som har spridits i flera år vad gäller vad den gör, dess användning och hur den ska användas. Som ett resultat har många inom den anabola steroiden som använder gemenskapen blivit döda rädda för T3, och skakar av bara omnämnandet av dess användning. Den här profilen kommer att ställa dessa missuppfattningar raka och klargöra många av de vanliga missuppfattningarna när det gäller Cytomel.

 

15 citat från Arnold Schwarzenegger

 

  • trenbolone-acetate-2

 

T3 formulerades ursprungligen som ett läkemedel genom ett extrakt från sköldkörteln. Många hormonella läkemedel har sitt ursprung på samma sätt som de härrörde från de endokrina körtlarna från kadavrarna hos djur och människor. Den allra första appliceringen av detta sköldkörtelekstrakt administrerades 1981 till en individ som drabbades av myxedem, vilket är en hudsjukdom som normalt är resultatet av hypotyreos. Sköldkörtelhormoner var några av de allra första hormonläkemedel som användes inom området endokrinologi och vid behandling av många störningar och sjukdomar. De allra första sköldkörtelekstrakten innehöll inte bara T3, utan också T4, och dessa extrakt användes i över 60 år inom medicin. Under 1950-talet tog metoder för att skapa sköldkörtelhormoner syntetiskt över och de tidigare använda sköldkörtelekstrakten gjordes bort. Liothyronine Sodium (T3) och Levothyroxine Sodium (T4) är de två mest populära för närvarande använda syntetiska sköldkörtelhormonerna och finns allmänt tillgängliga både i USA och internationellt. Cytomel tenderar att vara det mest använda och mest erkända varumärket för T3, särskilt i USA. I USA tillverkas Cytomel av King Pharmaceuticals.

T3, precis som många andra tillhörande kroppsbyggande läkemedel är allmänt tillgängliga med mycket få eller inga lagar om dess försäljning, distribution, köp eller användning i de flesta länder över hela världen. Det tillverkas av dussintals olika läkemedelsföretag över hela världen med olika varumärken och varumärken, samt ett brett urval av generiska T3-produkter. På grund av den stora tillgängligheten och tillverkningen av denna produkt är det inte ovanligt att hitta en stor variation i olika T3-doser i de olika produkterna. Till exempel kan T3 ofta ses i koncentrationer som sträcker sig från 5 mg, 25 mg och hela vägen upp till 50 mg tabletter.

Kemiska egenskaper hos Cytomel (T3)

Egenskaper hos Cytomel (T3)

T3 i kroppen ansvarar för att reglera upptaget av olika näringsämnen i celler och i mitokondrierna i dessa celler för att effektivt utnyttjas för produktion och energiförbrukning. Mitokondrierna i varje enskild cell i kroppen använder kolhydrater (främst), fett och till och med protein för produktion av en energikälla känd som ATP (Adenosine Triphosphate). Genom intaget av mer T3 kommer denna produktion av ATP att öka, vilket leder till en ökad hastighet av energiförbrukning i form av fetter, kolhydrater och protein. Därför kan konsumtion av för mycket T3 utan användning av anabola steroider resultera i muskelförlust.

Kroppsbyggande och atletisk värld lockas till användningen av T3 som en kroppsbyggnad och / eller prestationsförbättrande läkemedel på grund av dess förmåga att tydligt öka kroppens ämnesomsättning i försöket att metabolisera kroppsfett med en högre hastighet. T3 används traditionellt under skärning, bantning och / eller före tävlingsfaser av träning på grund av det universella målet för dessa faser att bryta ner kroppsfett, men under de senaste åren har Cytomel fått en viss popularitet som ett användbart medel under bulking och massökning faser av träning (vanligtvis i anslutning till anabola steroider) för att bättre bearbeta näringsämnen och / eller för att hålla kroppsfettnivån nere under perioder med högre kaloriintag. Cytomel (T3) används vanligtvis med anabola steroider på grund av dess betydande inverkan på kroppens ämnesomsättning som helhet. Det är mycket viktigt att förstå att T3 är avgörande i sin metabolismförstärkande egenskaper – det kommer att öka ämnesomsättningen av fetter, kolhydrater och protein. Därför, utöver en viss dos av T3, finns det en ökad risk för muskelförlust genom ökad omsättning av protein. Genom användning av anabola steroider och en korrekt justerad diet kan denna muskelförlust som ett resultat av T3 förhindras som ett resultat av de kvävehållande och proteinsparande egenskaperna hos de anabole steroiderna.

Cytomel (T3) kombineras också vanligtvis med andra fettförlustmedel för att öka dess totala effekt, eftersom det fungerar synergistiskt med andra fettförlustmedel. Några av dessa inkluderar efedrin, Clenbuterol, Albuterol, Human Growth Hormone (HGH) samt andra fettförbränningsmedel. Kombinationen av T3 med anabola steroider och andra fettförbränningsmedel, liksom möjliga interaktioner mellan dem, kommer att täckas mer i detalj i Cytomel (T3) doser och Cytomel ( T3 ) Cyklar delar av denna profil.

Liothyronine Sodium (AKA Cytomel, T3, Tertroxin, Tiromel, thyroid hormon)
Kemiskt namn: natrium (S) -2-amino-3- [4- (4-hydroxi-3-jodofenoxi) -3,5-diiodofenyl] propanoat
Molekylvikt:
672.96 g/mol
Formel:
C15H11I3NNaO4
Original Tillverkare:
HÄR
Half Life:
2,5 dagar
Detektionstid:
Kan inte detekteras via urinalys
Anaboliskt betyg:
N / A
Androgent betyg:
N / A

 


Cytomel-referenser:

Framväxten av endokrinologi. Welbourn RB. Gesnerus. 1992; 49 Pt 2: 137-50.

Human Anatomy and Physiology, 6: e upplagan. John w. Hål jr.

9. Läkare Desk Reference