Cytomel (T3) Biverkningar

 

Cytomel (T3) tolereras i allmänhet väl av de flesta användare, och biverkningar är oftast förknippade med överdosering av hormonet. De mest framträdande (och önskade) T3-biverkningarna råkar vara ökningen av kroppsvärmeproduktionen till följd av Cytomels förmåga att öka kroppens totala metabolism. Genom ökningen av ämnesomsättningen via produktion och förbrukning av energi i kroppen uppstår en större mängd värmeeffekt som normalt kan övervakas med användning av en personlig termometer.

 

15 citat från Arnold Schwarzenegger

 

  • trenbolone-acetate-2

 

Anledningen till varför denna speciella Cytomel-bieffekt önskas av idrottare och kroppsbyggare är att det fungerar som en mycket stark indikation på att denna förening verkligen gör sitt jobb med att öka ämnesomsättningen. Om det absolut inte sker någon ökning av den totala kroppstemperaturen från användningen av T3, är det en stark indikation på att något är fel – antingen är produkten falsk, dosen är för låg eller så finns det ett problem på cellnivå när det gäller för att T3 ska fungera korrekt (se detaljerna när det gäller användning av Cortisol och L-Carnitine med T3 under Cytomel (T3) cykler-avsnittet i denna profil för mer information).

Det sätt på vilket kroppstemperatur mäts med T3-användning involverar idrottaren eller kroppsbyggaren att övervaka deras temperatur under flera dagar innan T3-användningen påbörjas. Detta innebär att man tar kroppstemperatur omedelbart efter att man vaknat på morgonen och under dagen under vila (inte tagit nära perioder med ansträngande fysisk aktivitet). Efter några dagars temperaturövervakning tas ett genomsnitt.

Vid påbörjande av T3-användning observeras kroppstemperatur igen från och med den första användningsdagen på samma sätt (temperaturen tas omedelbart efter uppkomst och sedan en gång senare på dagen). Temperaturökningar som ett resultat av Cytomel (T3) metabolismförstärkande effekter bör inte vara dramatiska utan bara en ökning i en grad eller två över den normala medeltemperaturen som registrerades medan användaren inte administrerade T3. Ökningar långt bortom en grad eller två till den punkt som obehaglig feber temperatur skulle indikera ett allvarligt problem (sköldkörtelstorm) och medicinsk hjälp bör omedelbart inhämtas.

Andra mer sällsynta Cytomel-biverkningar (ofta förknippade med överdosering) inkluderar: huvudvärk, irritabilitet, svettningar, nervositet, oregelbundna hjärtslag, menstruations oregelbundenhet och ökade tarmrörelser. Akut överdos av T3 kan vara livshotande.