ARIMIDEX (ANASTROZOLE)

På tal om Arimidex … vad är Arimidex? Har du någonsin hört talas om det? Vi är här för att ge dig mer information och svar på dina frågor.

  • Det är ett läkemedel som normalt produceras och marknadsförs av labbet AstraZeneca.
  • Det är en mycket kraftfull icke-steroid aromatas inhibitor.
  • Det är endast tillgängligt via medicinsk recept, och i de flesta fall endast för kvinnor i klimakteriet.
  • Vanligtvis förskrivs en 1 mg piller per dag eller varannan dag. Det bör tas vid samma tid varje dag. Om du glömmer, vänta helt enkelt med att ta det nästa dag.
  • Det har ett antal oönskade biverkningar, men innan vi pratar om dem, kommer vi först diskutera de främsta målen för dess användning och typer av behandlingar.

 

Vad är dess funktion?

Arimidex innehåller anastrozol som dess aktiva ingrediens. Det hämmar aromatas enzym, som är förknippat med produktionen av det kvinnliga könshormonet östrogen.

En Arimidex-behandling låter dig reducera östrogen till mycket låga nivåer och minskar därför stimuleringen av cancercellstillväxt avsevärt under bröstcancerbehandling.

Det ges till kvinnor efter menopaus som en kompletterande behandling för bröstcancer i ett tidigt stadium efter operation eller för avancerad bröstcancer.

 

Arimidex biverkningar

Det finns möjliga biverkningar som uppstår i olika former.

Dessa kan inkludera huvudvärk, illamående och kräkningar, humörsvängningar, utmattning eller trötthet.

 

15 citat från Arnold Schwarzenegger

 

  • trenbolone-acetate-2

 

Vilka är de alternativa användningarna av denna produkt, eller varför använder vissa idrottare Arimidex i behandlingar?

Liksom många mediciner har Arimidex-piller också en alternativ användning. Denna produkt används särskilt av kroppsbyggare och styrka idrottare i sport som tyngdlyftning.

Metoden som dessa idrottare använder för att minska östrogen är intressant av flera skäl: särskilt det kommer att ändra hormonfunktionen, och minskningen av östrogen minskar fettet och vattnet som kvarhålls av kroppen, eller som man säger i kroppsbyggande, det lättare ”skär” eller ”Strimlar” muskler. Anastrozol kan också ibland höja testosteronnivån upp till 58%.

 

Arimidex dosering för idrottare

¼ tablett (0,25 mg) som tas en gång varannan dag eller till och med var tredje dag räcker vanligtvis för de flesta cykler där testosteronintaget är under 750 mg per vecka. Mer Arimidex behövs om du använder andra aromatiserande föreningar, mindre om du använder icke-aromatiserande föreningar.

 

Vilka är fördelarna med Arimidex?

För idrottare som använder steroider finns det risk för oönskad utveckling i vissa kroppsdelar. För män kan användning orsaka bröstutveckling, ökad fet vävnad under bröstvårtorna hos män, kallas gynekomasti .

Under steroid- eller testosteroncykler, även korta cykler eller skonsamma behandlingar, är det bäst att följa en Arimidex-behandling samtidigt. I själva verket är denna produkt ökänd för att begränsa biverkningarna av att ta steroider eller testosteroner samtidigt som det blockeras aromatas .

Många idrottare som tar en eller båda dessa produkter skapar behandlingar för att förhindra effekter som ödem eller gynekomasti.