Typer av anabola steroider

Anabola steroider är läkemedel som härmar och syntetiserar det manliga hormonet testosteron. testosteron ansvarar för funktion, tillväxt och utveckling av kroppen. Anabola steroider är oftare kända som PED: er (Performance Enhancing Drugs) eftersom de ofta används för att uppnå prestanda.

Läkare föreskriver det medicinskt till patienter som lider av dödliga sjukdomar som AID eller HIV och som behöver återhämta sig från massavfall som kommer till följd av terapier och behandlingar. Utöver detta föreskrivs patienter som återhämtar sig från operationer anabola steroider för att göra det möjligt för dem att förbättra sin diet och få styrkan att fortsätta med sina dagliga aktiviteter.

Typer av anabola steroider sträcker sig från oral, transdermal, nässpray och oral, även om orala och injektionsmedel oftare används av många.

 

15 citat från Arnold Schwarzenegger

 

  • trenbolone-acetate-2

 

Som namnet antyder tas orala steroider oralt i p-piller. Om användare får magproblem efter att ha tagit anabola steroider, kan de tas med mjölk eller med mat om så behövs. Dessa steroider måste hållas mellan 15 ° C och 30 ° C (59 ° F till 86 ° F) förutom att de hålls borta från fukt eller direkt solljus. Anabola steroider kan tas i badrummet men det rekommenderas att de inte får förvaras där. Utöver detta måste användare se till att de flytande formerna av steroider inte fryses. Orala former finns som Anadrol och Dianabol. Generellt sett testar de flesta användare först de orala steroiderna eftersom de är praktiska och agerar snabbare än andra och inte kräver att de administreras av en läkare.

Anabola steroider kan också appliceras transdermalt på huden där kremen kan gnides eller plåster kan appliceras. Transdermala och nasala sprayer av anabola steroider används mindre ofta än orala och injicerbara. Transdermal behöver inte användas med medicinsk vägledning medan nässpray, vanligtvis används av astmapatienter, måste användas strikt i vägledning av en konsult.

Anabola steroider som finns i injicerbar form fungerar långsammare i kroppen än de orala, men denna version tolereras mer av människokroppen eftersom de inte är alfalkylerade som de flesta oraler är. Den injicerbara formen av anabola steroider har längre livslängd och stannar i kroppen under längre tid, varför de kanske inte behöver injiceras ofta. Denna form kan emellertid detekteras i läkemedeltest eftersom de verkar längre så användarna måste planera i enlighet med injektionsmaterialet för att komma ifrån upptäckt. De injicerbar form måste injiceras intramuskulärt som är i axlar, yttre lår och skinkor. Många använder injektion är biceps och triceps, men detta är mycket farligt och bör inte försökas. I vissa fall kan den injicerbara formen av steroider orsaka smärta och svullnad på injektionsstället vilket orsakar obehag vid dosering. Det rekommenderas att webbplatsen roteras ofta för att undvika ett sådant fall.

Försäljning och köp av anabola steroider är förbjudna och kan endast köpas från apotekspersonalen efter mottagande av recept. Många av idrotts- och kroppsbyggnadstävlingarna har nu lagt fram komplexa och sofistikerade metoder för att upptäcka läkemedel och anabola steroider i blodet, som om de hittats positiva, tunga böter och suspensioner måste hanteras. Även när sådana strikta förbud är förknippade med användning av anabola steroider, är de fortfarande så vanligt tillgängliga överallt i världen, inklusive internet där det säljs och köps olagligt av så unga som gymnasieelever.