Orala Anabola Steroider

Orala anabola steroider är steroider som tas via munnen i form av en tablett. Anabola steroider är steroider som kategoriseras som legala steroider. Det betyder att dessa typer av steroider inte kan säljas utan recept från läkaren. Anabola steroider föreskrivs mestadels för en bättre och förbättrad utveckling i byggnadsprocessen för kroppsvävnader. Läkare föreskriver vanligtvis dem för behandling av anemi, bröstcancer hos kvinnor, osteoporos och när en patient har tappat mycket vikt efter någon sjukdom rekommenderas han eller hon att ta den. Förutom att behandla patienter används anabola steroider också av kroppsbyggare och viktlyftare för att öka deras kropps- och muskelmassa.

De gör det eftersom de flesta av dem har mycket bråttom att se deras muskler växa och i det bråttom tar de anabola steroider utan att tänka på vilka biverkningar de skulle ha. Förutom att den används för att öka muskel- och kroppsmassa, används den också för att förbättra prestandan. Det är en av de viktigaste orsakerna till att anabola steroider har kategoriserats som förbjudna ämnen för idrottsmän att använda runt om i världen. Dessa anabola steroider säljs inte utan recept, men de kan lätt erhållas från den svarta marknaden.

 

15 citat från Arnold Schwarzenegger

 

  • trenbolone-acetate-2

 

Orala anabola steroider kan tas som föreskrivs av läkaren eller professionell fysisk tränare. Oftast tillsammans med mat tas det men i fall det skapar ett problem för magen kan det också tas med mjölk. Dessa steroider bör tas enligt receptet, för om de tas utan att följa receptet kan det öka risken för biverkningar. För att kontrollera effektiviteten eller biverkningarna av anabola steroider tar läkare regelbundna tester och baserar sig på resultaten fortsätter ytterligare medicinering med liten eller ingen förändring alls.

Orala anabola steroider kan också orsaka stora skador. Den farligaste effekten den skapar är på levern. Med dess användning enzymer värden i levern ökas vilket kan skapa problem. Användning av anabola steroider kan vara farligare eftersom det orsakar ett allvarligt problem med virilisering. Virilisering inkluderar fördjupning av röst, förändringar i hudens struktur, menstruations oregelbundenhet, utvidgning av klitoris och håravfall hos män. Men det finns vissa steroider som inte skapar viriliseringseffekter. De mest populära används är Anavar och Primobolan . Anavar är den som är mest populär bland hela varan. Några av de andra orala anabola steroider som används av män är Halotestin , Dianabol och Anadrol . Det rekommenderas också att använda dessa steroider under högst sex veckors period, eftersom om de används under längre tid ökar chansen för biverkningar.

Det finns vissa biverkningar också förknippade med användning av orala anabola steroider. När du börjar ta orala steroider finns det ett antal effekter som produceras men dessa effekter är av kort sikt. Eftersom kroppen är ny för steroiderna så tar det lite tid att anpassa sig till steroiderna. När kroppen har vant sig vid dessa steroider försvinner dessa effekter också. Några av dessa kortsiktiga effekter är kräkningar, illamående, oregelbundenhet i sömnmönster. Andra biverkningar i samband med oral steroidanvändning är hudfärgen som blir gul, akne, utvidgning av bröst hos män, erektioner fulla av smärta och minskning av sexdrift. Hos kvinnor är några av biverkningarna att rösten blir tyngre, menstruella oegentligheter och ökning av hårväxt på kroppen. Förutom dessa biverkningar kan användningen av steroider också orsaka allvarliga skador på levern. Läkare måste konsulteras om någon effekt kvarstår under en lång period.