Anabola Steroider Missbruk

Anabola steroider är steroider som används för att behandla olika sjukdomar. Dessa steroider är legala steroider vilket innebär att man inte kan köpa eller köpa dessa steroider utan recept från en läkare.

 

15 citat från Arnold Schwarzenegger

 

 • trenbolone-acetate-2

 

Bortsett från att dessa steroider också används av kroppsbyggare och viktlyftare för att förbättra sin kroppsmassa och deras muskelmassa. Dessa steroider är strängt förbjudna att användas av idrottsmän. Detta förbud har funnits av de flesta idrottsorganisationer i världen. Om någon spelare testas positivt för att använda någon av de anabola steroiderna finns det strikta straff för dem.

Att använda andra steroider än läkarens recept är känt som steroidmissbruk. Det viktigaste skälet till att använda andra steroider än recept från läkare är att förbättra prestandan på mycket mindre tid som att förbättra prestandan på ett korrekt sätt. Enligt en forskning sägs det att de flesta ungdomar är involverade i missbruk av steroider.

Den viktigaste anledningen till forskningen är att ungdomarna använder steroid för att förbättra sina prestationer inom olika idrottsaktiviteter. Steroidmissbruk finns också hos ungdomar som gillar riskabelt beteende som att dricka och efter att ha druckit körning i bilen, vilket är förbjudet enligt lag. Det finns också i forskning att missbruk av steroider är mer hos män jämfört med kvinnor men nu börjar fler och fler kvinnor också använda steroider.

Kroppsbyggare visar sig mest missbruka steroider. Andra idrottsmän missbrukar också steroider men kroppsbyggare är högst upp på listan. Den största anledningen bakom detta är att vinna mycket och vinna snabbt i muck mindre tid.

Där idrottsmän använder det för sitt utvecklingsändamål finns det många biverkningar vid steroidmissbruk. Några av de viktigaste biverkningarna i samband med missbruk av anabola steroider ges nedan:

 

 • När du tar steroider ökar det androgennivån och denna ökning ger upphov till smältning av benplattor. När benplattorna är smälta kommer tillväxten till noll eller det kan göra tillväxten mycket långsam.
 • När anabola steroidanvändare tar steroider med hjälp av injektioner finns det ökade chanser för sjukdomar som HIV och hepatit. Anledningen är, eftersom användarna inte har ofta lämpliga möjligheter att använda rena nålar för injektioner så att det kan orsaka dessa sjukdomar.
 • Att förlora skallehår är en vanlig biverkning och tillsammans med det kan manliga håravfall observeras. När det minskar håret på skallen ökar det också hårtillväxten på andra kroppsdelar.
 • När du tar steroider som i princip är hormoner så kommer den naturliga produktionen av hormoner i kroppen att stoppa och som ett resultat krymper testiklar hos män.

 • Blodtryck och kolesterolnivåer (dålig typ kolesterol) kan ökas. Å andra sidan sjunker kolesterolnivån av god typ.
 • Steroidanvändning kan göra användaren mycket aggressiv och psykologiskt blir en person beroende av steroiderna.
 • Steroidmissbruk kan leda till att vänster ventrikel i hjärtat ökar och chanserna för hjärtinfarkt ökar också. Det kan också orsaka toxicitet i levern också.
 • Vattenretention hos användaren ökar och det är också chansen för stroke.

 • Prostata blir ofta förstorade och liksom brösten hos män. Denna utvidgning av bröst hos män kallas Gynecomastia.
 • Vissa typer av steroider orsakar viss instabilitet i den sexuella funktionen och det här kan leda till infertilitet.
 • Kvinnor kan ha menstruations oregelbundenheter och öka i storleken på klitoris.

Referenser

 1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16804957/
 2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19429460/