Anabola Steroid Fakta

Anabola steroider är faktiskt anabola / androgena steroider. Termen Anabolic i det är faktiskt steroidens förmåga att hjälpa till att få på sig muskelmassa. Termen androgen i det betyder faktiskt utveckling av manliga sekundära sexuella egenskaper. Andra typer av steroider inkluderar kortisol, progesteron och östrogen, men dessa bygger inte massmuskler och är inte ens anabola till sin natur, och har därför inte samma typ av biverkningar.

Anabola / androgena steroider eller bara anabola steroider är syntetiska ämnen som efterliknar det manliga sexuella hormonet testosteron. Förutom deras drogmissbruk har de också medicinskt juridiskt syfte. Anabola steroider förskrivs patienter som lider av dödliga sjukdomar som AIDS och HIV. Utöver detta föreskrivs det också till män som inte producerar tillräckligt med hormoner på sina egna eller anemiska patienter. Dessa steroider gör det möjligt för patienter att ta en bättre diet samt ge dem energi vidare med sina dagliga aktiviteter. Även om anabola steroider aldrig ordineras till friska, unga människor i att bygga och underhålla muskler. Om de köps och säljs utan recept, köps och säljs anabola steroider olagligt.

Det finns många olika anabola androgena steroider. De som tas idag inkluderar Andro, Dianabol , Oxandrin , winstrol , equipoise och Deka-Durabolin .

 

15 citat från Arnold Schwarzenegger

 

  • trenbolone-acetate-2

 

På slangspråk, anabola steroider kallas vanligtvis bara steroider. På gatuspråk kallar det för ”roids” eller ibland ”juice”. Vetenskapligt kallas läkemedlet anabola / androgena steroider men det förkortas till bara anabola steroider.

Anabola steroider tas ofta i oral och injicerbar form. De muntliga är praktiska att använda, kräver ingen medicinsk hjälp och är snabbverkande. De injicerbara måste administreras intramuskulärt i skinkor, axlar eller lår. Det ska vara med hjälp av en kvalificerad läkare. När människor använder steroider olagligt missbrukar de dessa steroider. Sådana missbrukare kan ta 10 – 100 gånger mer än rekommenderade doser.

Missbruk av steroider är mycket vanligt i idrottsvärlden. I dagens konkurrensvärld där varje idrottare vill överträffa andra är att ta anabola steroider det säkraste sättet till framgång. Inte bara idrottare, det tas av så unga som barn i gymnasiet för att få det perfekta utseendet och kroppen som alla beundras

Anabola steroider påverkar tillväxten av muskelmassa i kroppen samt höjer nivån av hormoner i kroppen. Denna förhöjda nivå ökar tillväxt- och energinivån vilket resulterar i att idrottare kan arbeta hårdare och starkare samt minska återhämtningstiden efter en kraftig träning. Utöver detta kan bodybuilding-proffs visa upp sina biceps och triceps vid användning av dessa steroider.

Biverkningar är många efter användning av anabola steroider. Medicinsk forskning visar att om ungdomar använder steroid, kan det hindra tillväxten av deras höjd, deras skelett kan bli mogen tidigt och pubertetsförändringar kan börja synas mycket snabbt. Andra biverkningar inkluderar illamående, akne, fet hud, gulsot (hudfärg blir gul), vattenretention, problem med förhöjd blodtryck, ökning i dåligt kolesterol (LDL), minskning av bra kolesterol (HDL), skakande och i vissa sällsynta fall skador på levern och njurarna.

Biverkningar specifikt för män inkluderar krympning av testiklar, lågt spermierantal, infertilitetsproblem, hårförlust eller håravfall, Gynomastia (bröstvävnadsutveckling), samt ökad risk för prostatacancer.

Biverkningar för kvinnor inkluderar ökad hårväxt (i ansikte och kropp), håravfall hos män, menstruationscykelförändringar eller stopp av cykler helt, klitorisförstoring och fördjupad röst. Dessa biverkningar är faktiskt hemska eftersom de sätter ett frågetecken för en kvinnlig kön, vilket inte är acceptabelt för många kvinnliga användare av steroider.

Anabola Steroid Fakta

Anabola Steroid Fakta

Anabola Steroid Fakta Referenser

  1. https://www.gov.uk/government/publications/controlled-drugs-list–2/list-of-most-commonly-encountered-drugs-currently-controlled-under-the-misuse-of-drugs-legislation
  2. https://books.google.com.tr/books?id=9JLiJcjdqkcC&pg=PA275&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false